Kuracie fašírky

Kuracie fašírky

Kuracie fašírky s uhorkovým šalátom alebo dresingom potešia v lete aj na jeseň.

  • 1 ks kuracie prsia
  • 1 ks červená cibuľa
  • 1 veľký zemiak
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL grilovacie korenie na mäso
  • 1PL červená paprika
  • mleté čierne korenie
  • morská soľ

Postup

Zemiaky si uvaríme, ja som použila čo mi ostali zo včera. Kuracie prsia si očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Všetky suroviny spolu rozmixujeme a rukou alebo lyžicou tvoríme nugetky. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olejom a dáme piecť na 190°C na 35 minút do rúry. Prípadne si ich môžeme pripraviť v teplovzdušnej fritéze.

TIP: Výborne sa hodia aj s kečupom, jogurtovým dresingom alebo zeleninovým šalátom.

Dobré vedieť: Zemiaky znižujú cholesterol aj vysoký krvný tlak, zlepšujú a posilňujú trávenie aj imunitu, zdravie srdca a očí. Prospievajú pokožke a podporujú dobrý spánok. kaloricky sa veľmi nelíšia od sladkých zemiakov. Oba druhy patria do našich jedálničkov.

Fašírky z morčacieho mäsa