Fašírky z kuracieho mäsa

Fašírky z kuracieho mäsa

Chystáte sa grilovať a už Vás nudia kuracie prsia? Spravte si z nich kuracie fašírky, ktoré chutia výborne so šalátom s červenej repy a mrkvy, alebo si ich obložte so zeleninou do domácej žemle. Sú diétne a chutné. 

Suroviny na 3 porcie

  • 300g Kuracie prsia
  • 1ČL Korenie Grana masala
  •  2 Chilli papričky
  • 2 hrste špenátové listy
  • 1PL Repkový olej

Postup

Kuracie mäso si pomelieme, alebo rozsekáme v mixéri. Pridáme korenie, soľ, nakrájané chilli, olej a dobre premiešame. Dvomi lyžicami tvarujme fašírky a na nepriľnavej panvici alebo grile opekáme z oboch strán.

TIP: Použite mäso do domácich hamburgerov, alebo domáceho pita chlebu. Chutia výborne aj studené. Ja som si ich dala so šalátom z červenej repy a mrkvy.

Dobré vedieť: Špenát je plný vitamínov (A, B1,B2,B3,B6,B9,C,E,K) minerálov (Draslík, Horčík, Mangán, Fosfor, Sodík, Vápnik, Železo) reguluje hladinu cukru v krvi, znižuje cholesterol, ochraňuje sietnicu oka, pitím šťavy zo špenátu si prečistíme tráviaci trakt, bojuje proti anémii. Vysoký podiel kyseliny listovej je vhodný hlavne pre tehotné ženy, aby sa zabránilo vzniku poškodenia chrbtice plodu počas vývinu. Vysoký obsah kyseliny šťavelovej bráni vstrebávaniu vápnika z krvi do kostí, preto ho netreba konzumovať častejšie ako 2 x týždenne. 

Iný recept.