Ochutnajte kuracie nugetky s karfiolovým pyré s červenou repou. Znie to zložito, ale recept je jednoduchý a nezaberie Vám veľa času.
Suroviny na 3 porcie
- 200 g Kuracie prsia
- 30g nízkotučný syr tehla
- 2PL Lieskové orechy
- 2PL Ovsené vločky
- 1ČL Mix sušených byliniek
- Štipka Himalájska soľ a mleté čierne korenie
Postup
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, syr nastrúhame. Orechy spolu s vločkami rozmixujeme, pridáme mäso, syr a bylinky a rozmixujeme do hladka. Zo vzniknutej zmesi tvarujeme nugetky, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru si zohrejeme na 200°C stupňov a pečieme 30 minút, alebo kým sú nugety zlatisté. Podávame s karfiolovým pyré.
TIP: Občas do karfiolového pyré zamiešam aj červenú repu. Surovú, malú repu si nastrúhame na hrubom strúhadle a uvaríme spolu s karfiolom v mierne osolenej vode do mäkka. Prebytočnú vodu zlejeme a rozmixujeme na pyré, pridáme 1ČL olivového oleja, alebo masla ghí.
Dobré vedieť: Červená repa podporuje činnosť pečene a posilňuje imunitu. Podporuje rast buniek a opravuje ich jadrá. Je močopudná, vylučuje vápnikové soli z tela, povzbudzuje činnosť žalúdka a tvorbu žlče. Zbavuje črevá jedovatých látok, odstraňuje zápchu. Účinná v boji proti rakovine, kŕčovým žilám a artritíde. Dodáva pružnosť pleti a lesk vlasom. Nie je vhodná pre diabetikov a ľudí s nízkym krvným tlakom.