Kuracie prsia s amarantom

Kuracie prsia s amarantom

Amarant chráni bunky pred voľnými radikálmi, čím chráni telo pred vznikom rakoviny. Jeho konzumáciou predídeme aj osteoporóze, anémii, znižuje krvný tlak a lieči kožu.

Sutoviny na 2 porcie

  • 100g Amarant
  • 2ks Kuracie/Morčacie prsia
  • 1 Mrkva
  • 1 Petržlen
  • 1 Hrsť zelené fazuľky
  • 1 Chilli paprička
  • 1 Strúčik cesnaku
  • 2PL Bio Repkový olej
  • 1PL Med/Agáve
  • Morská soľ

Postup

Amarant si uvaríme podľa návodu. Mrkvu a petržlen si očistíme  a nakrájame na tenké plátky. Mäso si umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Opečieme ich na oleji,pridáme pretlačený cesnak, chilli a nakrájanú zeleninu. Restujeme kým je mäso po prekrojení bez ružových fliačikov, pred odstavením  z ohňa pridáme soľ a med.

TIP: Zeleninu opečieme iba krátko, nech je chrumkavá, aby sa zachovalo čo najviac vitamínov.

Dobré vedieť: : Amarant obsahuje vlákninu, železo, vápnik, sodík, meď, zinok, mangán, horčík, draslík, selén, vitamíny A, skupiny B, C, E. Je vhodná pre celiatikov, podporuje imunitný systém, chráni bunky pred voľnými radikálmi, čím chráni telo pred vznikom rakoviny. Jeho konzumáciou predídeme osteoporóze, anémii, pomáha proti vzniku zápchy, hemoroidov a rakoviny hrubého čreva, znižuje krvný tlak a lieči kožu.