Kuracie prsia s bazalkou podávame s omáčkou zo zeleného korenia a cviklovou ryžou.
Suroviny na 2 porcie
Bylinková marináda na mäso
- 2 Ks Kuracie prsia
- 1ČL Sušená bazalka
- 1ČL Sušený majorán
- 2PL Worcestershire omáčky
- 2PL Shoyu omáčky
- 2PL Oleja
Omáčka zo zeleného korenia
- 150ml rastlinná smotana
- 6ks zelené korenie
Cviklová ryža
- 100g Celozrnnej ryže
- 1ks Červená repa
- 1 Malá cibuľa
- 1 Strúčik cesnaku
- 1PL Oleja
- Morská soľ
- 250 ml Vývar/voda
Postup
Umyté kuracie prsia si nakrájame na plátky, naložíme na 10 minút do marinády s bylinkami. Potom opečieme bez oleja na nepriľnavej panvici z oboch strán. Keď sú prsia hotové, podlejeme ich smotanou a pridáme rozdrvené zelené alebo hubové korenie. Po odparení vody odstavíme z ohňa a podávame s cviklovou ryžou.
Cviklová ryža
Na oleji si opečieme nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Potom pridáme surovú červenú repu, ktorú sme si nasekali v mixéri na drobno. Opečieme 2 minútky, pridáme ryžu, zalejeme vodou a uvaríme domäkka.
TIP: Surovú červenú repu si môžeme nasekať spolu v mixéri na drobno.
Dobré vedieť: Červená repa podporuje tvorbu červených krviniek, čim pomáha v boji proti anémii. Zbavuje črevá jedovatých látok, odstraňuje zápchu. Účinná v boji proti rakovine, kŕčovým žilám a artritíde. Upravuje menštruačný cyklus a funguje ako podporný prostriedok pre ženy na prekonanie príznakov menopauzy. Dodáva pružnosť pleti a lesk vlasom. Jej konzumácia zlepšuje stav ľudí so žlčovými kameňmi, močovými kameňmi a anémiou.