Kuracie prsia s bazalkou a cviklovou ryžou

Kuracie prsia s bazalkou a cviklovou ryžou

Kuracie prsia s bazalkou podávame s omáčkou zo zeleného korenia a cviklovou ryžou.

Suroviny na 2 porcie

Bylinková marináda na mäso

  • 2 Ks Kuracie prsia
  • 1ČL Sušená bazalka
  • 1ČL Sušený majorán
  • 2PL Worcestershire omáčky
  • 2PL Shoyu omáčky
  • 2PL Oleja

Omáčka zo zeleného korenia

  • 150ml rastlinná smotana
  • 6ks zelené korenie

Cviklová ryža

  • 100g  Celozrnnej ryže
  • 1ks  Červená repa
  • 1 Malá cibuľa
  • 1 Strúčik cesnaku
  • 1PL Oleja
  • Morská soľ
  • 250 ml Vývar/voda

Postup

Umyté kuracie prsia si nakrájame na plátky, naložíme na 10 minút do marinády s bylinkami. Potom opečieme bez oleja na nepriľnavej panvici z oboch strán. Keď sú prsia hotové, podlejeme ich smotanou a pridáme rozdrvené zelené alebo hubové korenie. Po odparení vody odstavíme z ohňa a podávame s cviklovou ryžou.

Cviklová ryža

 Na oleji si opečieme nakrájanú cibuľu  a prelisovaný cesnak. Potom pridáme surovú červenú repu, ktorú sme si nasekali v mixéri na drobno. Opečieme 2 minútky, pridáme ryžu, zalejeme vodou a uvaríme domäkka.

TIP: Surovú červenú repu si môžeme nasekať spolu v mixéri na drobno.

Dobré vedieť: Červená repa podporuje tvorbu červených krviniek, čim pomáha v boji proti anémii. Zbavuje črevá jedovatých látok, odstraňuje zápchu. Účinná v boji proti rakovine, kŕčovým žilám a artritíde. Upravuje menštruačný cyklus a funguje ako podporný prostriedok pre ženy na prekonanie príznakov menopauzy. Dodáva pružnosť pleti a lesk vlasom. Jej konzumácia zlepšuje stav ľudí so žlčovými kameňmi, močovými kameňmi a anémiou.

Smoothie z červenej repy a ananásu