Morčacie prsia s čiernou ryžou a hubami

Morčacie prsia s čiernou ryžou a hubami

Zdravé a výživné jedlo, ktoré pomôže znížiť vysoký cholesterol, ochráni kosti pred vznikom osteoporózy, či upokojí nervovú sústavu. A to, že si pochutnáte je len malý bonus.

Suroviny na 1 porciu

  • 1 ks Morčacie prsia
  • 3 ks Šampiňóny
  • 1 Hrsť mix mexickej zeleniny
  • 4PL Čierna ryža/v surovom stave vážiť/
  • 1ČL Repkový olej
  • Štipka kurkuma, soľ

Postup

Mäso si osolíme a posypeme kurkumou, alebo ľubovoľným korením. Opečieme na oleji, chvíľu restujeme, pridáme očistené a nakrájané hríby, zeleninu a dusíme domäkka. Ryžu si pripravíme podľa návodu a zmiešame s mäsovou zmesou.

TIP: Kľudne ako prílohu si môžete zvoliť aj celozrnný kuskus, ryžu natural, či pohánku.

Dobré vedieť: Šampiňóny obsahujú vitamíny A, skupiny B,C,D,E, minerály a stopové prvky ako horčík, vápnik, selén, chróm, jód, draslík, fosfor. Znižujú cholesterol, ochraňujú bunky v tele pred poškodením voľnými radikálmi, teda vznikom nádorových ochorení, posilňujú imunitu, pôsobia priaznivo na nervovú sústavu, podporujú zdravie kostí, pôsobia proti vzniku aterosklerózy, sú diuretické, regulujú cukor v krvi, sú nízko-kalorické a vhodné do redukčných diét. https://jedalniceknamieru.sk/hovadzie-maso-s-ciernou-ryzou/