Vyskúšaj kuracie prsia v špenátovej omáčke. Špenát znižuje cholesterol, oxidačný stres, vďaka horčíku udržiava zdravý krvný tlak, slúži ako prevencia proti rakovine.
Suroviny na omáčku
- 2 hrste čerstvý špenát
- 8 ks sušených paradajok bez oleja
- 250ml smotana na varenie
- 3 plátky údený syr Eidam 30% tuku alebo Parmezán
- 2PL repkový olej
- 1 PL mletá červená paprika
- 1 strúčik cesnaku
- 1/4 ČL horčica
- 70 ml voda citrónová šťava
- morská soľ
- 250g kuracie prsia
Postup
Na oleji opečieme mäso z každej strany 3 minúty, ktoré sme osolili a poprášili paprikou. Hotové mäso vyberieme na tanier. Do výpeku pridáme nasekaný cesnak, opekáme minútu, pridáme nakrájané paradajky a podlejeme vodou. Keď sa voda odparí, pridáme rozmixovaný špenát so smotanou, nastrúhaný syr a horčicu. Keď omáčka zhustne, dochutíme ju citrónovou šťavou, korením a soľou. Podávame s jazmínovou ryžou, quinoou alebo bulgurom.
TIP: Špenát môžeš aj podusiť, ak ti nevadí slizká konzistencia. 😊
Dobré vedieť: Špenát znižuje cholesterol, oxidačný stres, vďaka horčíku udržiava zdravý krvný tlak, slúži ako prevencia proti rakovine. Má pozitívne účinky zdravé kosti, oči, srdce a cievy, pomáha bojovať proti vráskam.