Kuracie prsia v špenátovej omáčke

Kuracie prsia v špenátovej omáčke

Vyskúšaj kuracie prsia v špenátovej omáčke. Špenát znižuje cholesterol, oxidačný stres, vďaka horčíku udržiava zdravý krvný tlak, slúži ako prevencia proti rakovine.

Suroviny na omáčku

  • 2 hrste čerstvý špenát
  •  8 ks sušených paradajok bez oleja
  • 250ml smotana na varenie
  •  3 plátky údený syr Eidam 30% tuku alebo Parmezán
  • 2PL repkový olej
  • 1 PL mletá červená paprika
  • 1 strúčik cesnaku
  •  1/4 ČL horčica
  • 70 ml voda citrónová šťava
  • morská soľ
  •  250g kuracie prsia

Postup

Na oleji opečieme mäso z každej strany 3 minúty, ktoré sme osolili a poprášili paprikou. Hotové mäso vyberieme na tanier. Do výpeku pridáme nasekaný cesnak, opekáme minútu, pridáme nakrájané paradajky a podlejeme vodou. Keď sa voda odparí, pridáme rozmixovaný špenát so smotanou, nastrúhaný syr a horčicu. Keď omáčka zhustne, dochutíme ju citrónovou šťavou, korením a soľou. Podávame s jazmínovou ryžou, quinoou alebo bulgurom.

TIP: Špenát môžeš aj podusiť, ak ti nevadí slizká konzistencia. 😊

Dobré vedieť: Špenát znižuje cholesterol, oxidačný stres, vďaka horčíku udržiava zdravý krvný tlak, slúži ako prevencia proti rakovine. Má pozitívne účinky zdravé kosti, oči, srdce a cievy, pomáha bojovať proti vráskam.

Špenátové palacinky