Kuracie soté s mrkvou a kukuricou

Kuracie soté s mrkvou a kukuricou

Chutné, rýchle a výživné. Mrkva a quinoa obsahujú vitamíny, minerálne látky, stopové prvky a vlákninu, ktoré zbavujú telo škodlivín.

Na 2 porcie

  • 200g Mix mrkva a kukuričné klásky
  • 150g Nakrájané kuracie prsia
  • 2PL Repkový olej
  • 100g Quinoa
  • ½ Mletá rasca
  • 1ČL Mix indické korenie
  • Himalájska Soľ

Postup

Na oleji si opečieme kuracie prsia, pridáme mix mrkvy a kukurice, potom korenie a vlažnú vodu tak, aby zakryla zmes. Dusíme do zmäknutia približne 15 minút, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

TIP: Quinoa je bezlepková a preto je vhodná aj pri celiakii.

Dobré vedieť: Quinoa má množstvo vitamínov, minerálov, stopových prvkov a vlákniny. Zbavuje telo od škodlivín, podporuje trávenie, znižuje vysoký cholesterol aj krvný tlak. Chráni srdce, cievy a nervový systém, pomôže pri bolestiach hlavy a migrénach. Je vhodná do redukčných diét aj na udržanie si stálej hmotnosti.

Quinoa rizoto s hubami