Úžasné kuracie stehná v škoricovej omáčke. Škorica obsahuje vitamíny a minerály prospešné nášmu telu. Podporuje trávenie, zlepšuje imunitu a odstraňuje stres.
Suroviny na 2 porcie
- 3 ks Vykostené kuracie horné stehná
- 1 Cibuľa
- 4PL Hrach
- 4PL Kukurica
- 1 Palička škorice
- 3 Klinčeky
- 0,5 ČL Mletý Kardamón
- 0,5ČL Mletá červená paprika
- 0,5Čl Kurkuma
- 1cm Zázvor
- Morská/Himalájska soľ
- 2PL Maslo ghí
Postup
Nakrájanú cibuľu si orestujeme na masle, pridáme nakrájaný zázvor na plátky, paličku škorice, kurkumu, kardamón aj klinčeky. Pridáme nakrájané mäso, opekáme cca 1 minútku, pridáme papriku a podlejeme vodou tak, aby bolo mäso ponorné. Dusíme do mäkka cca 20-25 minút, podlievame vodou podľa potreby. Pred koncom varenia pridáme hrášok s kukuricou a necháme vodu vypariť, aby vznikla omáčka, dochutíme soľou. Podávame s ryžou natural.
TIP: Škoricová omáčka sa hodí aj k mrkve a petržlenu.
Dobré vedieť: Škorica obsahuje vitamíny a minerály prospešné nášmu telu. Podporuj trávenie a tým zrýchľuje metabolizmus, zlepšuje imunitu, odstraňuje plynatosť, odbúrava stres a upokojuje myseľ, podporuje dobrý spánok a sústredenie mozgu, odstraňuje bolesti brucha, uvoľňuje hlieny počas choroby, má protizápalové účinky na organizmus. Odporúčaná denná dávka je 1ČL.
https://jedalniceknamieru.sk/grilovane-kuracie-prsia-s-horcicovym-dresingom/