Kuracie stehná v škoricovej omáčke

Kuracie stehná v škoricovej omáčke

Úžasné kuracie stehná v škoricovej omáčke. Škorica obsahuje vitamíny a minerály prospešné nášmu telu. Podporuje trávenie, zlepšuje imunitu a odstraňuje stres.

Suroviny na 2 porcie

  • 3 ks Vykostené kuracie horné stehná
  • 1 Cibuľa
  • 4PL Hrach
  • 4PL Kukurica
  • 1 Palička škorice
  • 3 Klinčeky
  • 0,5 ČL Mletý Kardamón
  • 0,5ČL Mletá červená paprika
  • 0,5Čl Kurkuma
  • 1cm Zázvor
  • Morská/Himalájska soľ
  • 2PL Maslo ghí

Postup

Nakrájanú cibuľu si orestujeme na masle, pridáme nakrájaný zázvor na plátky, paličku škorice, kurkumu, kardamón aj klinčeky. Pridáme nakrájané mäso, opekáme cca 1 minútku, pridáme papriku a podlejeme vodou tak, aby bolo mäso ponorné. Dusíme do mäkka cca 20-25  minút, podlievame vodou podľa potreby. Pred koncom varenia pridáme hrášok s kukuricou a necháme vodu vypariť, aby vznikla omáčka, dochutíme soľou. Podávame s ryžou natural.

TIP: Škoricová omáčka sa hodí aj k mrkve a petržlenu.

Dobré vedieť: Škorica obsahuje vitamíny a minerály prospešné nášmu telu. Podporuj trávenie a tým zrýchľuje metabolizmus, zlepšuje imunitu, odstraňuje plynatosť, odbúrava stres a upokojuje myseľ, podporuje dobrý spánok a sústredenie mozgu, odstraňuje bolesti brucha, uvoľňuje hlieny počas choroby, má protizápalové účinky na organizmus. Odporúčaná denná dávka je 1ČL.

https://jedalniceknamieru.sk/grilovane-kuracie-prsia-s-horcicovym-dresingom/