Jedlo je vhodné do diéty, obsahuje menej sacharidov. Hovädzie mäso môžete vymeniť za morčacie a znížite obsah tuku v jedle.
Suroviny na 2 porcie
Príloha
- 4PL Celozrnný kuskus
- 300g Karfiol
- 1PL Petržlenová vňať
- Morská soľ
Hovädzie dusné mäso so zeleninou
- 180g Chudé hovädzie mäso
- 2 ks Šampiňóny
- 2ks Paradajky
- 1 Malá cibuľa
- 1 malá mrkva
- Kúsok zeleru
- 1ČL Mletá červená paprika
- 2 Guličky nové korenie
- 1PL Domáca vegeta bez glutamanu
- Morská soľ
- 1PL Olej
Postup
Kuskus si pripravíme podľa návodu. Karfiol si naparíme/uvaríme do mäkka a nakrájame/rozmixujeme na veľkosť ryže. Keď sa kuskus napučí, zmiešame ho s karfiolom, pridáme nakrájanú vňať a soľ.
Mäso si nakrájame na slížiky, cibuľu opečieme na oleji, pridáme mäso, chvíľu opekáme. Potom pridáme mletú papriku, nakrájanú mrkvu, zeler, podlejeme pár lyžicami vody. Pridáme nakrájané paradajky a šampiňóny, zalejeme vodou tesne nad zmes, pridáme korenie, vegetu a dusíme domäkka približne 40 min.
TIP: Hovädzie mäso môžete vymeniť za morčacie a kuskus nahradiť iba karfiolom, chutí ako ryža.
Dobré vedieť: Karfiol je nízkokalorický, s vysokým obsahom vitamínu C, znižuje chronické zápaly a bojuje proti infekciám. Chráni kĺby a šľachy pre poškodením, znižuje cholesterol, ochraňuje srdce, spomaľuje vypadávanie vlasov, zlepšuje kvalitu nechtov, čistí obličky.