Kuskus s karfiolom a hovädzím mäsom

Kuskus s karfiolom a hovädzím mäsom

Jedlo je vhodné do diéty, obsahuje menej sacharidov. Hovädzie mäso môžete vymeniť za morčacie a znížite obsah tuku v jedle.

Suroviny na 2 porcie

Príloha

  • 4PL Celozrnný kuskus
  • 300g Karfiol
  • 1PL Petržlenová vňať
  • Morská soľ

Hovädzie dusné mäso so zeleninou

  • 180g Chudé hovädzie mäso
  • 2 ks Šampiňóny
  • 2ks Paradajky
  • 1 Malá cibuľa
  • 1 malá mrkva
  • Kúsok zeleru
  • 1ČL Mletá červená paprika
  • 2 Guličky nové korenie
  • 1PL Domáca vegeta bez glutamanu
  • Morská soľ
  • 1PL Olej

Postup

Kuskus si pripravíme podľa návodu. Karfiol si naparíme/uvaríme do mäkka a nakrájame/rozmixujeme na veľkosť ryže. Keď sa kuskus napučí, zmiešame ho s karfiolom, pridáme nakrájanú vňať a soľ.

Mäso si nakrájame na slížiky, cibuľu opečieme na oleji, pridáme mäso, chvíľu opekáme. Potom pridáme mletú papriku, nakrájanú mrkvu, zeler, podlejeme pár lyžicami vody. Pridáme nakrájané paradajky a šampiňóny, zalejeme vodou tesne nad zmes, pridáme korenie, vegetu a dusíme domäkka približne 40 min.

TIP: Hovädzie mäso môžete vymeniť za morčacie a kuskus nahradiť iba karfiolom, chutí ako ryža.

Dobré vedieť: Karfiol je nízkokalorický, s vysokým obsahom vitamínu C, znižuje chronické zápaly a bojuje proti infekciám. Chráni kĺby a šľachy pre poškodením, znižuje cholesterol, ochraňuje srdce, spomaľuje vypadávanie vlasov, zlepšuje kvalitu nechtov, čistí obličky.

Dusené hovädzie na paprike