Maškrtenie bez výčitiek pre všetkých, ktorí máte radi sladké raňajky. Palacinky plné proteínov, komplexných sacharidov a čerstvého ovocia. Mňam!
Suroviny na tvarohové lievance (2 porcie)
- 7 PL jemných ovsených vločiek
- 1 vanička polotučný tvaroh jemný
- 1 stredne veľký banán
- 1 vajce
- 1ČL hroznový olej
- 1ČL med/ trstinový cukor
- 1 malá miska jahôd (cca 10 kusov)
Postup
Vločky si rozmixujeme na múku. Pridáme vajíčko, banán, ¾ vaničky tvarohu a olej, všetko spolu rozmixujeme na hladké cesto. Malo by byť trošku hustejšie ako je na palacinky. V prípade, že máte cesto veľmi husté, pridajte trošku vlažnej vody. Dobre si rozohrejeme panvicu, olej už nepridávame. Opečieme z jednej strany, palacinku otočíme na druhú stranu až keď sa vytvoria dierky v ceste, aby sa nám nerozpadávali. Opečieme z druhej strany. Ja som ich piekla na panvici s priemerom 12 cm, vyšlo mi 10 kusov. Chutia výborne aj studené. Vhodné ako raňajky alebo desiata. Výborne zasýtia.
Plnka
Jahody si nakrájame na menšie kúsky, dáme ich na panvicu, pridáme med a prehrejeme cca 1 minútku, netreba ich variť. Chceme aby zmäkli. Jahody popučíme vidličkou a potrieme nimi palacinky. Rýchla a zdravá náhrada marmelády bez farbív, konzervantov, cukru a umelých sladidiel. Môžete použiť aj domáci džem. Palcinky si ozdobíme zvyšným tvarohom a mätou. Ja som to už nestihla. Dobrú chuť.