Losos pečený na citróne

Losos pečený na citróne

Ľahké jedlo bez pridaných tukov. To je losos pečený na citróne bez oleja. K tomu si stačí napariť, uvariť, alebo podusiť zeleninu a máte zdravý a výživný obed, či večeru. Dobrú chuť!

Suroviny na 1 porciu

  • 1 Filet lososa (bez kože)
  • 1 Hrsť brokolica s karfiolom
  • 1 Menší zemiak
  • 4 Plátky citróna

Postup

Lososa si trošku posolíme, prípadne okoreníme. Rozohrejeme panvicu, na ktorú poukladáme plátky citróna. Na ne položíme lososa, ktorý sa v podstate parí na citróne. Keď ryba začne belieť, otočíme citróny a aj rybu. Stačí piecť cca 8 minút, aby losos nebol suchý. Uvaríme si k nej ľubovoľnú zeleninu, ja som použila mrazenú brokolicu, karfiol a pridala som jeden zemiak.

TIP: Lososa netreba pokvapkať citrónom, stačí ho na ňom opiecť. Použite nepriľnavú panvicu, netreba použiť olej.

Dobré vedieť: Losos je dobrým zdrojom ľahko stráviteľných bielkovín. Obsahuje horčík, vápnik, fosfor, draslík, zinok, sodík, železo, selén, omega 3, omega 6 kyseliny, vitamíny A, skupiny B, C, K, E. Jeho konzumáciou predídeme osteoporóze, posilníme kĺby a kosti, imunitný systém, ochránime bunky pred voľnými radikálmi, podporíme správnu funkciu štítne žľazy, trávenie, znížime cholesterol, odstránime nespavosť, zlepšíme koncentráciu, podporíme zdravé srdce a cievy, získame dobrú kvalitu pokožky, vlasov a nechtov.

https://jedalniceknamieru.sk/pecena-prazma-so-salatom/