Mangový cheesecake s kokosom? Áno!
Suroviny na 8 ks
- 5PL Strúhaný kokos
- 150g Ovsené vločky
- 500g Jemný tvaroh
- 1 ks Vajíčko
- 4PL Medu
- 2 ks Zrelé Mango
- 2PL Granulovaná želatína
Postup
Na korpus si zmiešame 100g tvarohu s pomletými ovsenými vločkami a lyžicou medu a kokosu. Zmes natlačíme rovnomerne na dno formy lyžicou. V prípade, že nemáte silikónovú formu, dno vysteľte papierom na pečenie. Korpus dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C na 3 minúty.
Medzitým zmiešame tvaroh so sladidlom, kokosom a vajíčkom. Hotovú zmes uhladíme na korpus a pečieme cca 45 minút. Mango rozmixujeme, zohrejeme pyré v hrnci, odstavíme z ohňa a vmiešame želatínu.
Vylejeme na vychladený koláč a necháme stuhnúť 2 hodiny, najlepšie však cez noc. Mangový cheesecake ozdobíme strúhaným kokosom.
TIP: Ak sa cesto príliš lepí, pomôžeme si pridaním vlažnej vody.
Dobré vedieť: Ovsené vločky majú vysoký obsah vlákniny a bielkovín, vitamínov skupiny B, E,K minerály a stopové prvky ako napríklad horčík, meď, či selén. Pravidelnou konzumáciou si podporíme imunitný a tráviaci systém, znížime zápaly, zlepšíme náladu, znížime cholesterol, zabránime zápche, stabilizujme hladinu cukru v krvi, čo je dôležité nielen pri chudnutí.