Mletý rezeň z morčacieho stehna pečený v rúre

Mletý rezeň z morčacieho stehna pečený v rúre

Milujete mletý rezeň z bravčového mäsa? Vyskúšajte menej kalorickú verziu z mletého morčacieho stehna. Rezeň je pečený v rúre, bez strúhanky, vajíčka s nízkotučným syrom. Mäsko je šťavnaté a chutné. Ak ste morčacie mäso ešte neskúšali, určite si ho obľúbite.

Suroviny na 1 porciu

  • 150g Mleté morčacie stehno
  • 30g Tvrdý syr, tuk do 30%
  • 2PL Petržlenová vňať
  • Mleté čierne korenie
  • Morská soľ
  • ¼ ČL Sušený cesnak/voliteľné/

Postup

Petržlenovú vňať si nakrájame, syr nastrúhame najemno a všetko spolu zmiešame. Vytvarujeme rezeň a dám piecť do rúry na 200°C, približne 25 minút, potom zlejeme prebytočnú vodu, podávame s grilovanou zeleninou, alebo šalátom.

TIP: K rezníku sa hodí grilovaná cuketa a paradajky. Zeleninu pokvapkáme olejom, jemne osolíme, pridáme provensálske bylinky a dáme piecť naraz s rezňom.

Dobré vedieť: Morčacie mäso je jedno z najobľúbenejších druhov mäsa u ľudí, ktorí preferujú zdravý životný štýl. Má málo tuku, je ľahko stráviteľné, obsahuje minerály, vitamíny a stopové prvky ako zinok, vápnik, železo a B12. Jeho konzumáciou si ochránime imunitu aj svalovú hmotu.

https://jedalniceknamieru.sk/morcacie-prsia-s-kurkumou/