Morčacie prsia na červenej cibuli

Morčacie prsia na červenej cibuli

Červená cibuľa má antibakteriálne a protizápalové účinky. Je vhodná na liečbu zápalu dýchacích a močových ciest. Priaznivo pôsobí na činnosť srdca, pečene, či štítnej žľazy. Je to všeliek, ktorý nesmie chýbať vo Vašej kuchyni.

Suroviny na 1 porciu

  • 100g Morčacie/kuracie prsia
  • 1 Hrsť krémové šampiňóny
  • 1 Veľká červená cibuľa
  • 1 Strúčik cesnaku
  • ½ KL Mletá rasca
  • Štipka Morská/Himalájska soľ
  • 1ČL Olivový/Repkový olej

Postup

Cibuľu a hríby si nakrájame na plátky. Mäso si osolíme  a okoreníme. Na oleji si opražíme mäso, pridáme cibuľu, prelisovaný cesnak a šampiňóny. Podleje troškou vody, alebo vývaru a dusíme domäkka. Podávame so zeleninovým šalátom, alebo varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou.

TIP: Morčacie mäso môžete vymeniť za kuracie, prípadne bravčovú panenku.

Dobré vedieť: Červená cibuľa obsahuje vitamíny skupiny B, C,E. Minerály a stopové prvky ak horčík, draslík, vápnik, sodík, železo, fosfor, zinok, síru, meď, jód. Má antibakteriálne a protizápalové účinky. Je vhodná na liečbu dýchacích ciest a pri vykašliavaní hlienov. Priaznivo pôsobí na činnosť srdca a ciev, pečene, znižuje krvný tlak, riedi krv, prevencia vzniku osteoporózy, podporuje pekný vzhľad vlasov, nechtov a pokožky. Bojuje proti plesniam, črevným parazitom a je vhodná pri liečbe zápalu močových ciest, prevenčne pôsobí proti vzniku kŕčových žíl a aterosklerózy. https://jedalniceknamieru.sk/morcacie-prsia-na-hrasku-s-pecenymi-zemiakmi-v-supke/