Vyskúšajte recept na šťavnaté morčacie prsia s hráškom a lahodnými pečenými zemiakmi.
Suroviny na 3 porcie
- 1 ks morčacie prsia /200g/
- 9 menších zemiakov
- 1 hrsť mrazený hrášok
- 1 menšia cibuľa
- 50- 70 ml smotana 10%
- 1PL repkový/olivový olej
- Štipka himalájskej/morskej soli
- Koreniny a bylinky podľa chuti
Postup
Zemiaky si uvaríme v šupke. Potom ich dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Jemne po nich buchneme, aby sa trošku rozpučili. Potrieme troškou oleja grilujeme na cca 15 -20 min na 200°C.
Na oleji si opečieme cibuľu, pridáme nakrájané mäso a opekáme kým nezbelie. Pridáme hrášok a koreniny. Podlejeme 1 dcl vody a dusíme. Keď je mäso hotové, voda odparená, dolejeme smotanu. Chvíľu povaríme, smotana vytvorí krémový film. Má chuť mäsa zjemniť, nemá v ňom plávať ako v omáčke. Dosolíme a podávame so šalátom. Jedlo vhodné na obed, večeru, alebo po tréningu.
TIP: Pokiaľ ste v redukcii hmotnosti zvoľte diétnejšiu verziu a na miesto zemiakov si dajte pestrý zeleninový šalát.