Morčacie prsia na hrášku

Morčacie prsia na hrášku

Vyskúšajte recept na šťavnaté morčacie prsia s hráškom a lahodnými pečenými zemiakmi.

Suroviny na 3 porcie

  • 1 ks morčacie prsia /200g/
  • 9 menších zemiakov
  • 1 hrsť mrazený hrášok
  • 1 menšia cibuľa
  • 50- 70 ml smotana 10% 
  • 1PL repkový/olivový olej
  • Štipka himalájskej/morskej soli
  • Koreniny a bylinky podľa chuti

Postup

Zemiaky si uvaríme v šupke. Potom ich dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Jemne po nich buchneme, aby sa trošku rozpučili. Potrieme troškou oleja grilujeme na cca 15 -20 min na 200°C.

Na oleji si opečieme cibuľu, pridáme nakrájané mäso a opekáme kým nezbelie. Pridáme hrášok a koreniny. Podlejeme 1 dcl vody a dusíme. Keď je mäso hotové, voda odparená, dolejeme smotanu. Chvíľu povaríme, smotana vytvorí krémový film. Má chuť mäsa zjemniť, nemá v ňom plávať ako v omáčke. Dosolíme a podávame so šalátom. Jedlo vhodné na obed, večeru, alebo po tréningu.

TIP: Pokiaľ ste v redukcii hmotnosti zvoľte diétnejšiu verziu a na miesto zemiakov si dajte pestrý zeleninový šalát.

 Košíčky z mletého morčacieho mäsa