Vedeli ste, že ak máte doma kurkumu, máte doma liek proti zápalom? Výhodou je, že jej konzumáciou si znížite zápal v tele a to bez vedľajších účinkov.
- 150g Morčacie prsia
- 1ČL Mix byliniek
- ¼ ČL Kurkuma
- Morská soľ, čierne mleté korenie
- 1PL Kokosový Olej
Šalát
- 10 Bobúľ hrozna
- 1 a ½ Hrste Ľadový šalát
- 2PL Sterilizovaná Kukurica
Zálievka na šalát
- 1PL Olivový olej
- 1ČL Med
- Citrónová šťava podľa chuti
Postup
Mäso si umyjeme, nakrájame na menšie kúsky, pridáme kurkumu, bylinky a soľ. Opečieme na oleji, kým je mäso po prekrojení biele bez ružových fliačikov. Podávame so šalátom s citrónovou zálievkou.
TIP: Mix byliniek zahŕňa oregano, bazalku, tymián a majorán.
Dobré vedieť: Kurkuma je korenie, ktoré sa často používa v arujvéde. V India sa používa takmer do každého jedla. Má protizápalové účinky. Znižuje hladinu cholsterolu, zlepšuje stav pri artróze, znižuje bolesť kĺbov, podporuje imunitu, kardiovaskulárny systém, zlepšuje trávenie a bojuje proti voľným radikálom.