Morčacie prsia s kurkumou

Morčacie prsia s kurkumou

Vedeli ste, že ak máte doma kurkumu, máte doma liek proti zápalom? Výhodou je, že jej konzumáciou si znížite zápal v tele a to bez vedľajších účinkov.

  • 150g Morčacie prsia
  • 1ČL Mix byliniek
  • ¼ ČL Kurkuma
  • Morská soľ, čierne mleté korenie
  • 1PL Kokosový Olej

Šalát

  • 10 Bobúľ hrozna
  • 1 a ½  Hrste Ľadový šalát
  • 2PL Sterilizovaná Kukurica

Zálievka na šalát

  • 1PL Olivový olej
  • 1ČL Med
  • Citrónová šťava podľa chuti

Postup

Mäso si umyjeme, nakrájame na menšie kúsky, pridáme kurkumu, bylinky a soľ. Opečieme na oleji, kým je mäso po prekrojení biele bez ružových fliačikov. Podávame so šalátom s citrónovou zálievkou.

TIP: Mix byliniek zahŕňa oregano, bazalku, tymián a majorán.

Dobré vedieť: Kurkuma je korenie, ktoré sa často používa v arujvéde. V India sa používa takmer do každého jedla. Má protizápalové účinky. Znižuje hladinu cholsterolu, zlepšuje stav pri artróze, znižuje bolesť kĺbov, podporuje imunitu, kardiovaskulárny systém, zlepšuje trávenie a bojuje proti voľným radikálom.