Rýchly a chutný obed, či večera hotové za 15 minút. Lahodná cuketa s mrkvou, medom a citrónovou šťavou oživia grilované morčacie prsia.
Suroviny na 2 porcie
- 2ks Morčacie prsia
- 1 Mrkva
- 1Cuketa
- 1PL Med/Javorový sirup
- Štipka Tymian
- Himalájska/morská soľ
- 1PL Repkový olej
- 2PL Citrónová šťava
Postup
Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájam na kocky. Mrkvu nastrúhame, cuketu si nakrájame na kocky. Na oleji opečieme mäso, keď obelie pridáme mrkvu a cuketu. Posypme tymianom alebo korením podľa chuti a pridáme med. Chvíľu restujeme, aby zelenina trošku zmäkla a mäsko sa dopieklo. Dochutíme soľou, pokvapkáme citrónovou šťavou a odstavíme z ohňa.
TIP: Zeleninu opekáme iba chvíľu, aby ostala chrumkavá
Dobré vedieť: Cuketa má minimum kalórií, podporuje spaľovanie podkožného tuku. Vitamíny A, B,C a mineráli ako vápnik, draslík, horčík a fosfor v cukete podporujú obranyschopnosť, ochraňujú a obnovujú bunky, zlepšujú trávenie, prečistia hrubé črevo a obličky, posilnia srdce, cievy a sliznice, znížia vysoký cholesterol.