Morčacie prsia s medovou cuketou a mrkvou

Morčacie prsia s medovou cuketou a mrkvou

Rýchly a chutný obed, či večera hotové za 15 minút. Lahodná cuketa s mrkvou, medom a citrónovou šťavou oživia grilované morčacie prsia.

Suroviny na 2 porcie

  • 2ks Morčacie prsia
  • 1 Mrkva
  • 1Cuketa
  • 1PL Med/Javorový sirup
  • Štipka Tymian
  • Himalájska/morská soľ
  • 1PL Repkový olej
  • 2PL Citrónová šťava

Postup

Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájam na kocky. Mrkvu nastrúhame, cuketu si nakrájame na kocky. Na oleji opečieme mäso, keď obelie pridáme mrkvu a cuketu. Posypme tymianom alebo korením podľa chuti a pridáme med. Chvíľu restujeme, aby zelenina trošku zmäkla a mäsko sa dopieklo. Dochutíme soľou, pokvapkáme citrónovou šťavou a odstavíme z ohňa.

TIP: Zeleninu opekáme iba chvíľu, aby ostala chrumkavá

Dobré vedieť: Cuketa má minimum kalórií, podporuje spaľovanie podkožného tuku. Vitamíny A, B,C a mineráli ako vápnik, draslík, horčík a fosfor v cukete podporujú obranyschopnosť, ochraňujú a obnovujú bunky, zlepšujú trávenie, prečistia hrubé črevo a obličky, posilnia srdce, cievy a sliznice, znížia vysoký cholesterol.

https://jedalniceknamieru.sk/cuketa-plnena-cottage-syrom/