Pór nesmel chýbať na stole rímskych cisárov. A nemal by ani na tom Vašom. Lieči mnohé neduhy, postará sa o peknú pokožku a vlasy a chutí pritom výborne. Pridávajte si ho k mäsku, zeleninovému šalátu, do polievky, nátierky alebo nakrájaný ku chlebíku ako jarnú cibuľku.
- Suroviny na 4 porcie
- 500 g morčacie prsia
- 1 veľký pór
- 1 veľké balenie maslových hríbov
- Čierne korenie
- Himalájska/morská soľ
- 1PL Maslo Ghee
Postup
Pór a hríby si umyjeme a nakrájame na plátky. Prsia si umyjeme a nakrájame na kocky. Na masle ich prudko opečieme, aby sa mäso zatiahlo. Dusíme 30 minút, pridáme pór, hríby, soľ, korenie podľa chuti a dusíme do mäkka ešte 10-15 minút. Podávame s ryžou natural, jedlo je vhodné na obed.
TIP: Môžete použiť aj kuracie mäso, je to rýchlejšie.
Dobré vedieť: Pór obsahuje vitamíny A,B1,B3,B5,B6,B9, C,E,K) a minerály FE,Ca,Mg,K ,P)je močopudný, pomáha v správnom fungovaní obličiek, pečene, žalúdka, vhodný pri reume a dne, pôsobí antibakteriálne, pomáha pri zápche, kŕčových žilách a trombotických stavoch ako prevencia ich vzniku, podporuje trávenie a imunitu, lieči anémiu, problémy so žlčníkom, znižuje vysoký krvný tlak a cholesterol, odstraňuje plynatosť, zlepšuje kvalitu kostí, vlasov a pleti.