Morská šťuka s kešu dresingom prekvapí skvelou chuťou. K tomu grilované paradajky, čerstvý šalát a explózia chuti na jazyku. Mňam! To musíte vyskúšať.
Suroviny na 2 porcie
- 2 ks Morská šťuka
- 120g Cherry paradajok
- 1PL Repkový olej
- Morská soľ
- 2PL Mletá červená paprika
- 1ČL Korenie grilovaná zelenina
Dresing
- 2PL Parmezán
- 100ml Polotučný jogurt
- 10ks Kešu orechov
- Citrónová šťava
Postup
Morskú šťuku umyjeme, osolíme a ochutíme citrónom, necháme 5 min. odstáť. Potom ryby osušíme papierovou utierkou a potrieme mletou červenou paprikou. Do pekáčika uložíme ryby aj paradajky, ktoré posypeme korením na zeleninu a pokvapkáme olejom. Dáme piecť na 200°C približne 12-15 minút, podľa rúry. Medzitým si pripravíme dresing. Kešu rozmixujeme na prášok, pridáme syr a jogurt. Dochutíme citrónovou šťavou. Ryby podávame so zeleninovým šalátom preliatu dresingom a grilovanými paradajkami.
TIP: Paradajky som grilovala v pekáčiku spolu s rybou, ale dala som ich do misky z alobalu. Šťava z paradajok ostane v nej.
Dobré vedieť: Ryby sú zdrojom bielkovín, vitamínu A, B, D,E omega -3 mastných kyselín, zinku, vápnika a jódu. Podporujú trávenie, zdravie kostí, štítnej žľazy aj pokožky. Neobsahujú puríny, takže sú vhodné aj pre ľudí, ktorí trpia ochorením kĺbov.