Morská šťuka s kešu dresingom

Morská šťuka s kešu dresingom

Morská šťuka s kešu dresingom prekvapí skvelou chuťou. K tomu grilované paradajky, čerstvý šalát a explózia chuti na jazyku. Mňam! To musíte vyskúšať.

Suroviny na 2 porcie

  • 2 ks Morská šťuka
  • 120g Cherry paradajok
  • 1PL Repkový olej
  • Morská soľ
  • 2PL Mletá červená paprika
  • 1ČL Korenie grilovaná zelenina

Dresing

  • 2PL Parmezán
  • 100ml Polotučný jogurt
  • 10ks Kešu orechov
  • Citrónová šťava

Postup

Morskú šťuku umyjeme, osolíme a ochutíme citrónom, necháme 5 min. odstáť. Potom ryby osušíme papierovou utierkou a potrieme mletou červenou paprikou. Do pekáčika uložíme ryby aj  paradajky, ktoré posypeme korením na zeleninu a pokvapkáme olejom. Dáme piecť na 200°C približne 12-15 minút, podľa rúry. Medzitým si pripravíme dresing. Kešu rozmixujeme na prášok, pridáme syr a jogurt. Dochutíme citrónovou šťavou. Ryby podávame so zeleninovým šalátom preliatu dresingom a grilovanými paradajkami.

TIP: Paradajky som grilovala v pekáčiku spolu s rybou, ale dala som ich do misky z alobalu. Šťava z paradajok ostane v nej.

Dobré vedieť: Ryby sú zdrojom bielkovín, vitamínu A, B, D,E omega -3 mastných kyselín, zinku, vápnika a jódu. Podporujú trávenie, zdravie kostí, štítnej žľazy aj pokožky. Neobsahujú puríny, takže sú vhodné aj pre ľudí, ktorí trpia ochorením kĺbov.

Pečená pražma so šalátom