Mrkvové linecké cesto

Mrkvové linecké cesto

Krehké, linecké mrkvové koláčiky plnené domácim džemom. Skvelá pochúťka k čajíku, alebo kávičke.

Suroviny na cca 30 ks

  • 150g Múka celozrnná hladká
  • 150g Nastrúhaná Mrkva
  • 50g Zmäknuté maslo
  • 50g Trstinový cukor
  • 1PL Jablčný ocot
  • 1PL Prášok do pečiva
  • Marhuľový džem

Postup

Zmiešame múku s cukrom a práškom do pečiva, potom pridáme mrkvu, ocot a maslo. Vytvarujeme cesto, ktoré necháme odpočívať 20 min. v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme, vykrojíme kruhy, ktoré plníme džemom. Potrieme vajíčkom a necháme piecť pri teplote 180 stupňov do zlatista.

TIP: Múku prisypte podľa potreby.

Dobré vedieť: Mrkva má skoro rovnaké zloženie ako naša krv. Chýba jej iba železo. Obsahuje vitamíny A,B,C,D,K .Povzbudzuje chuť do jedla a podporuje trávenie. Jej konzumáciou sa znižujú opuchy a zvyšuje sa odolnosť voči infekciám. Očisťuje pečeň, lymfu, lieči reumu a problémy s vlasmi.

Mrkvový šalát s jablkom a kalerábom