Krehké, linecké mrkvové koláčiky plnené domácim džemom. Skvelá pochúťka k čajíku, alebo kávičke.
Suroviny na cca 30 ks
- 150g Múka celozrnná hladká
- 150g Nastrúhaná Mrkva
- 50g Zmäknuté maslo
- 50g Trstinový cukor
- 1PL Jablčný ocot
- 1PL Prášok do pečiva
- Marhuľový džem
Postup
Zmiešame múku s cukrom a práškom do pečiva, potom pridáme mrkvu, ocot a maslo. Vytvarujeme cesto, ktoré necháme odpočívať 20 min. v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme, vykrojíme kruhy, ktoré plníme džemom. Potrieme vajíčkom a necháme piecť pri teplote 180 stupňov do zlatista.
TIP: Múku prisypte podľa potreby.
Dobré vedieť: Mrkva má skoro rovnaké zloženie ako naša krv. Chýba jej iba železo. Obsahuje vitamíny A,B,C,D,K .Povzbudzuje chuť do jedla a podporuje trávenie. Jej konzumáciou sa znižujú opuchy a zvyšuje sa odolnosť voči infekciám. Očisťuje pečeň, lymfu, lieči reumu a problémy s vlasmi.