Mrkvový cheesecake

Mrkvový cheesecake

Mrkvový cheesecake povzbudí trávenie, funkciu žalúdka, vďaka vysokému obsahu bielkovín dobre zasýti a podporí rast svalovej hmoty.

Cesto

  • 100g nastrúhaná mrkva najemno
  • 120g pomleté ovsené vločky
  • 150ml vody
  • 2PL Med

Plnka

  • 200g Tvaroh
  • 280g Grécky biely jogurt
  • 1 Vajíčko
  • 4PL Med

Poleva

  • 50g Nastrúhanej mrkvy
  • ½ Vanilkového pudingu/alebo želatína
  • 30g Čakankový sirup/alebo iné sladidlo
  • 200- 250ml vody

Postup

Suroviny na cesto zmiešame a utľapkáme na dno silikónovej formy. Ak je husté, pridajte vodu. Necháme piecť 10 min na 180°C. Medzitým si zmiešame suroviny na plnku. Po 10 minútach na predpečené cesto vylejeme plnku a dopečieme 30 minút. Koláč necháme trochu vychladnúť.

Zvyšnú mrkvu rozmixujeme so 100ml vody, pridáme sladidlo, vodu a puding. Dobre rozmiešame, pridáme ešte 100ml vody a puding uvaríme podľa návodu. Potom ho vylejeme na koláč a necháme stuhnúť 30 min. Ozdobíme podľa chuti.

TIP: Po 40 minútach sa stred ešte trasie, ale koláčik je hotový. Ozdobiť môžete aj čokoládou, alebo kokosom.

Dobré vedieť: Mrkva povzbudzuje chuť do jedla a podporuje trávenie. Jej konzumáciou znížime opuchy, podporíme funkciu pečene, posilníme si imunitný systém.

Nepečený jahodový cheesecake