Mrkvový cheesecake povzbudí trávenie, funkciu žalúdka, vďaka vysokému obsahu bielkovín dobre zasýti a podporí rast svalovej hmoty.
Cesto
- 100g nastrúhaná mrkva najemno
- 120g pomleté ovsené vločky
- 150ml vody
- 2PL Med
Plnka
- 200g Tvaroh
- 280g Grécky biely jogurt
- 1 Vajíčko
- 4PL Med
Poleva
- 50g Nastrúhanej mrkvy
- ½ Vanilkového pudingu/alebo želatína
- 30g Čakankový sirup/alebo iné sladidlo
- 200- 250ml vody
Postup
Suroviny na cesto zmiešame a utľapkáme na dno silikónovej formy. Ak je husté, pridajte vodu. Necháme piecť 10 min na 180°C. Medzitým si zmiešame suroviny na plnku. Po 10 minútach na predpečené cesto vylejeme plnku a dopečieme 30 minút. Koláč necháme trochu vychladnúť.
Zvyšnú mrkvu rozmixujeme so 100ml vody, pridáme sladidlo, vodu a puding. Dobre rozmiešame, pridáme ešte 100ml vody a puding uvaríme podľa návodu. Potom ho vylejeme na koláč a necháme stuhnúť 30 min. Ozdobíme podľa chuti.
TIP: Po 40 minútach sa stred ešte trasie, ale koláčik je hotový. Ozdobiť môžete aj čokoládou, alebo kokosom.
Dobré vedieť: Mrkva povzbudzuje chuť do jedla a podporuje trávenie. Jej konzumáciou znížime opuchy, podporíme funkciu pečene, posilníme si imunitný systém.