Mrkvový šalát s jablkom a kalerábom

Mrkvový šalát s jablkom a kalerábom

Rýchly mrkvový šalát s jablkom je vhodný na desiatu, alebo olovrant ako malé jedlo medzi hlavnými jedlami. Zasýti, uspokojí chuť na sladké a dodá telu potrebné vitamíny.

Suroviny na 3 porcie

  • 2ks Mrkvy
  • 1 Väčší kaleráb
  • 1 Sladké jablko
  • ½ Citróna
  • 3PL Tekvicové semienka
  • 1PL Olivový olej 

Postup

Zeleninu si ošúpeme,umyjeme a nastrúhame nahrubo s jablkom. Pokvapkáme šťavou z citróna, olivovým olejom a posypeme semienkami.

TIP: Namiesto tekvicových semiačok môžete použiť zálievku z bieleho jogurtu, kremžskej horčice, ryžového sirupu a citrónovej šťavy.

Dobré vedieť: Mrkva obsahuje vitamíny A,B,C,D,K .Povzbudzuje chuť do jedla a podporuje trávenie. Jej konzumáciou zmiernime opuchy, očistíme pečeň, posilníme si odolnosť voči infekciám a vírusom. Kaleráb obsahuje veľa vlákniny, vitamínu C, B, K, minerálne látky a stopové prvky ako vápnik, draslík, horčík, železo, fosfor, mangán, selén. Jeho konzumáciou si udržiavame v dobrej kondícii spojivové tkanivá, zuby, ďasná, vlasy, srdce, cievny systém, ochraňuje hrubé črevo pred vznikom rakoviny.

https://jedalniceknamieru.sk/uhorkovo-mrkvova-stava/