Červená šošovica podporuje trávenie, obranyschopnosť, zlepšuje kvalitu vlasov, nechtov a pokožky. Nákyp z červenej šošovice je plný vitamínov, minerálov a nízkeho obsahu tukov.
Suroviny na 1 porciu
- 4PL Červená šošovica
- 2PL Bulgur
- 1 Vajíčko
- 2PL Tvrdý syr, nízkotučný /tuk do 30%/
- 1PL Petržlenová vňať
- ¼ ČL Sušený cesnak/volitľné/
- Soľ, mleté čierne korenie
- 5 Cherry paradajok
Postup
Šošovicu a bulgur si uvaríme spolu do mäkka. Zlejeme a do vychladnutej zmesi pridáme nastrúhaný syr, vajíčko, vňať a koreniny. Na dno zapekacej misky si dáme papier na pečenie, nakrájame paradajky na plátky, poukladáme na dno misky, preložíme na ne šošovicovú zmes a uhladíme. Pečieme vo vyhriatej rúre 20-25 min.
TIP: Podávame so zeleninovým šalátom, alebo bielym jogurtom.
Dobré vedieť: Šošovica znižuje cholesterol, napomáha krvotvorbe, znižuje hladinu cukru v krvi, účinne pôsobí proti zápche, depresiám, stresu a únave. Podporuje trávenie, obranyschopnosť, zlepšuje kvalitu vlasov, nechtov a pokožky.