Nákyp z červenej šošovice

Nákyp z červenej šošovice

Červená šošovica podporuje trávenie, obranyschopnosť, zlepšuje kvalitu vlasov, nechtov a pokožky. Nákyp z červenej šošovice je plný vitamínov, minerálov a nízkeho obsahu tukov.

Suroviny na 1 porciu

  • 4PL Červená šošovica
  • 2PL Bulgur
  • 1 Vajíčko
  • 2PL Tvrdý syr, nízkotučný /tuk do 30%/
  • 1PL Petržlenová vňať
  • ¼ ČL Sušený cesnak/volitľné/
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • 5 Cherry paradajok

Postup

Šošovicu a bulgur si uvaríme spolu do mäkka. Zlejeme a do vychladnutej zmesi pridáme nastrúhaný syr, vajíčko, vňať a koreniny. Na dno zapekacej misky si dáme papier na pečenie, nakrájame paradajky na plátky, poukladáme na dno misky, preložíme na ne šošovicovú zmes a uhladíme. Pečieme vo vyhriatej rúre 20-25 min.

TIP: Podávame so zeleninovým šalátom, alebo bielym jogurtom.

Dobré vedieť: Šošovica znižuje cholesterol, napomáha krvotvorbe, znižuje hladinu cukru v krvi, účinne pôsobí proti zápche, depresiám, stresu a únave. Podporuje trávenie, obranyschopnosť, zlepšuje kvalitu vlasov, nechtov a pokožky.

https://jedalniceknamieru.sk/sosovicovy-salat-s-vajickom/