Prečo konzumovať kozí syr? Kozí tuk pôsobí priaznivo pri ochoreniach kĺbov, zlepšuje imunitu, reguluje vlhkosť pleti. Je vhodný pri astmatických ochoreniach a pri ochoreniach tráviaceho traktu.
Suroviny na nátierku
- 1 balenie kozieho mäkkého syra
- 2 PL kyslá smotana
- 3 ks sušené paradajky v oleji
Postup
Syr, smotanu a odkvapkané paradajky(zbavené od oleja) si rozmixujeme do hladkého krému. Podávame s ovsenou alebo grahamovou žemľou a čerstvou zeleninou. Jedlo je vhodné na raňajky.
TIP: Nátierka výborne chutí aj so zeleninovými tyčinkami z uhorky a mrkvy. Jedlo sa hodí na olovrant. Nátierka sa dá kombinovať s ľubovoľnými bylinkami alebo koreninami podľa chuti.
Dobre vedieť: Kozí syr je výborným zdrojom vitamínov B1 a B12,minerálov vápnika a fosforu pre naše kosti a zuby. Obsahuje veľké množstvo bielkovín a tuku, dobre zasýti, má nízky glykemický index. Kozie mlieko a výrobky z neho sú lepšie stráviteľné ako z kravského mlieka. Je vhodné aj pre alergikov, zlepšuje kožné prejavy, ktoré alergiu sprevádzajú.