Nátierka z pečenej papriky a paradajky

Nátierka z pečenej papriky a paradajky

Nátierka z pečenej papriky a paradajok vám roztancuje chuťové poháriky. Vyskúšajte ju a inak ju robiť nebudete.

  • 3ks veľké červené papriky
  • 1ks zelená paprika
  • 1ks oranžová paprika
  • 8 ks cherry paradajok
  • 2ks červená cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 3 PL olivový olej
  • morská soľ

Postup

Do zapekacieho pekáčika budeme rovno ukladať očistenú zeleninu. Papriky prekrojíme na polovice a zbavíme jadrovníkov. Pridáme očistený cesnak, celé strúčiky. Cibuľu očistíme a nakrájame na štvrtinky. Paradajky necháme vcelku, pokvapkáme zeleninu olivovým olejom a posolíme. Pečieme na 200°C približne 35-40 minút. Po upečení všetko spolu rozmixujeme a dochutíme bylinkami podľa chuti.

TIP: Pridať môžeme aj rozmarín alebo iné bylinky a koreniny podľa chuti. Vyskúšajte na celozrnné pečivo natrieť zrelé avokádo a potom nátierku. Lahodná kombinácia. Nátierku môžeme použiť aj ako omáčku na cestoviny, stačí pridať syr.

Dobré vedieť: Paprika je výborným zdrojom vitamínu C. Iba 70g pokryje dennú odporúčanú dávku. Posilňuje imunitu aj zdravie ciev. Vitamín C je potrebný pri vstrebávaní železa z jedla, podporuje obnovu tkaniva a rýchlejšiu regeneráciu svalstva po úraze. Tiež riedi krv, preto sa neodporúča jesť väčšie množstvo pred operáciou alebo pri probléme so zrážanlivosťou krvi. Najviac vitamínu C je v červenej paprike.

Bryndzová nátierka s paprikou