Chutný dezert vhodný na desiatu, alebo olovrant. Muffinky chutia výborne s kávovým slaným karamelom a orechmi.
Suroviny na 2 porcie
- 250g Tvaroh jemný, polotučný
- 1PL Želatína/Agar
- 2PL Med
- 60ml smotana, tuk 12%
- 4PL Kávový slaný karamel
- 2PL Lieskové orechy
Postup
Tvaroh vymiešame s trstinovým /vanilkovým cukrom, alebo medom. V malom hrnci zohrejme smotanu, odstavíme z ohňa a pridáme želatínu, nevaríme. Za stáleho miešania ju necháme rozpustiť, potom do nej pridáme 2PL Tvarohu a rozmiešame. Smotanovú zmes zmiešame s tvarohom a vylejeme do formičiek. Necháme stuhnúť aspoň 4 hodiny. Pred podávaním polejeme slaným karamelom a posypeme orechmi.
TIP: Do tvarohu môžeme pridať ovocie, alebo kakao. Kávový, slaný karamel som kúpila od slovenského výrobcu bez umelých prísad a farbív.
Dobré vedieť: Tvaroh obsahuje vitamíny B3,B9,B12 A,E. je zdrojom kvalitných bielkovín. Trávi sa pomaly a ľahko. Má nízky glykemický index, dobre zasýti. Preto ho majú radi nielen športovci, ktorí budujú svalovú hmotu, ale aj ľudia, ktorí majú problémy s nadváhou, problémami s pečeňou a žalúdkom. Znižuje cholesterol, pH v žalúdku, zrýchľuje metabolizmus, chráni zuby, kĺby a kosti. https://jedalniceknamieru.sk/nepeceny-vanilkovy-cheesecake/