Nepečené tvarohové muffinky

Nepečené tvarohové muffinky

Chutný dezert vhodný na desiatu, alebo olovrant. Muffinky chutia výborne s kávovým slaným karamelom a orechmi.

Suroviny na 2 porcie

  • 250g Tvaroh jemný, polotučný
  • 1PL Želatína/Agar
  • 2PL Med
  • 60ml smotana, tuk 12%
  • 4PL Kávový slaný karamel
  • 2PL Lieskové orechy

Postup

Tvaroh vymiešame s trstinovým /vanilkovým cukrom, alebo medom. V malom hrnci zohrejme smotanu, odstavíme z ohňa a pridáme želatínu, nevaríme. Za stáleho miešania ju necháme rozpustiť, potom do nej pridáme 2PL Tvarohu a rozmiešame. Smotanovú zmes zmiešame s tvarohom a vylejeme do formičiek. Necháme stuhnúť aspoň 4 hodiny. Pred podávaním polejeme slaným karamelom a posypeme orechmi.

TIP: Do tvarohu môžeme pridať ovocie, alebo kakao. Kávový, slaný karamel som kúpila od slovenského výrobcu bez umelých prísad a farbív.

Dobré vedieť: Tvaroh obsahuje vitamíny B3,B9,B12 A,E. je zdrojom kvalitných bielkovín. Trávi sa pomaly a ľahko. Má nízky glykemický index, dobre zasýti. Preto ho majú radi nielen športovci, ktorí budujú svalovú hmotu, ale aj ľudia, ktorí majú problémy s nadváhou, problémami s  pečeňou a žalúdkom. Znižuje cholesterol, pH v žalúdku, zrýchľuje metabolizmus, chráni zuby, kĺby a kosti. https://jedalniceknamieru.sk/nepeceny-vanilkovy-cheesecake/