Nepečený cheesecake s lesným ovocím je výborná voľba na letné dni. Vyskúšajte tento.
Plnka
- 1kg Tvaroh jemný, polotučný
- 1 Vanilkový cukor
- 2PL Želatína
- 30ml vody
Suroviny na korpus
- 200g Ovsené celozrnné sušienky
- 1PL Roztopené Ghí maslo
- 50ml vody
Suroviny na polevu
- 200g lesné ovocie
- 3PL Čakankový sirup
- 3PL Med
- ½ Balenia vanilkový puding
- 150ml vody
Postup
Suroviny na cesto rozmixujeme a natlačíme na dno tortovej formy. Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom. Do 30ml horúcej vody dáme želatínu necháme ju rozpustiť, potom do nej pridáme 2PL Tvarohu a rozmiešame. Zmes zmiešame s zvyšným tvarohom a vylejeme na korpus.
V hrnci zohrejeme ovocie a osladíme, pridáme rozrobený puding vo vode a povaríme. Keď začne hustnúť, vylejeme na tvarohovú zmes. Cheesecake necháme pár hodín stuhnúť.
TIP: Ja sladím veľmi málo, kľudne si pridajte.
Dobré vedieť: Tvaroh sa trávi pomaly a ľahko. Má málo kalórií a výborne zasýti. Je vhodný pre ľudí, ktorí majú problémami s pečeňou a žalúdkom. Znižuje cholesterol, pH v žalúdku, zrýchľuje metabolizmus, chráni kĺby, zuby a kosti. Chráni pre úzkosťou a psychickou nervozitou. Po tepelnej úprave si zachováva všetky živiny.