Nepečený cheesecake s lesným ovocím

Nepečený cheesecake s lesným ovocím

Nepečený cheesecake s lesným ovocím je výborná voľba na letné dni. Vyskúšajte tento.

Plnka

  • 1kg Tvaroh jemný, polotučný
  • 1 Vanilkový cukor
  • 2PL Želatína
  • 30ml vody

Suroviny na korpus

  • 200g Ovsené celozrnné sušienky
  • 1PL Roztopené Ghí maslo
  • 50ml vody

Suroviny na polevu

  • 200g lesné ovocie
  • 3PL Čakankový sirup
  • 3PL Med
  • ½ Balenia vanilkový puding
  • 150ml vody

Postup

Suroviny na cesto rozmixujeme a natlačíme na dno tortovej formy. Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom. Do 30ml horúcej vody dáme želatínu necháme ju rozpustiť, potom do nej pridáme 2PL Tvarohu a rozmiešame. Zmes zmiešame s zvyšným tvarohom a vylejeme na korpus.

V hrnci zohrejeme ovocie a osladíme, pridáme rozrobený puding vo vode a povaríme. Keď začne hustnúť, vylejeme na tvarohovú zmes. Cheesecake necháme pár hodín stuhnúť.

TIP: Ja sladím veľmi málo, kľudne si pridajte.

Dobré vedieť: Tvaroh sa trávi pomaly a ľahko. Má málo kalórií a výborne zasýti. Je vhodný pre ľudí,  ktorí majú problémami s  pečeňou a žalúdkom. Znižuje cholesterol, pH v žalúdku, zrýchľuje metabolizmus, chráni kĺby, zuby a kosti. Chráni pre úzkosťou a psychickou nervozitou. Po tepelnej úprave si zachováva všetky živiny.

Tvarohový koláčik bez korpusu