Výborný jablkový cheesecake, ktorý musíš ochutnať! Bielkoviny, zdravé tuky a minimum cukru. Koláčik si môžeš dať ráno, na desiatu alebo na olovrant.
Suroviny na korpus
- 1 Hrsť ovsené vločky
- 1 Hrsť sušené slivky
- 1Hrsť mandle
- 3PL Orechové maslo alebo olej
- 1ČL škorica
- 1PL Kakao
Plnka
- 750g tvarohu, nizkotucny alebo polotučný
- 1 Vrecko vanilkový cukor
- 1PL želatína
Vrch koláča
- 3 nakrájané jablká na kocky
- 1ČL Želatína
- 2PL Trstinový cukor
- Škorica podľa chuti
- citrónová šťava
Postup
Do mixéra dáme suroviny na korpus a postupne rozmixujme, vodu pridáme tak, aby sa zmes dala utlačiť lyžicou na dno tortovej formy. Tvaroh zmiešame s cukrom, v 20ml horúcej vody rozmiešame lyžicu práškovej želatíny, pridáme lyžičku tvarohu, aby sa zmes postupne ochladila. Vlejeme do zvyšného tvarohu, zamiešame a vylejeme na korpus. Jablká si podusíme so škoricou a cukrom bez oleja. Keď zmäknú, rozmixujme ich ponorným mixérom. Kým je pyré horúce vmiešame 1PL práškovej želatíny, vylejeme na tvarohovú vrstvu, necháme pyré vychladnúť a odložíme na noc do chladničky.
Dobré vedieť: Konzumácia jabĺk podporujú trávenie a zvyšuje sa odolnosť voči infekciám. Očisťujú pečeň a žalúdok. Pôsobia detoxikačne, regulujú cukor v krvi, pomáhajú pri zápche, pôsobia proti vírusom a baktériám, dezinfikujú ústnu dutinu. Znižujú cholesterol, pomáhajú ako prevencia vzniku nádorových ochorení.