Nepečený jablkový cheesecake

Nepečený jablkový cheesecake

Výborný jablkový cheesecake, ktorý musíš ochutnať! Bielkoviny, zdravé tuky a minimum cukru. Koláčik si môžeš dať ráno, na desiatu alebo na olovrant.

Suroviny na korpus

  • 1 Hrsť ovsené vločky
  • 1 Hrsť sušené slivky
  • 1Hrsť mandle
  • 3PL Orechové maslo alebo olej
  • 1ČL škorica
  • 1PL Kakao

Plnka

  • 750g tvarohu, nizkotucny alebo polotučný
  • 1 Vrecko vanilkový cukor
  • 1PL želatína

Vrch koláča

  • 3 nakrájané jablká na kocky
  • 1ČL Želatína
  • 2PL Trstinový cukor
  • Škorica podľa chuti
  • citrónová šťava

Postup

Do mixéra dáme suroviny na korpus  a postupne rozmixujme, vodu pridáme tak, aby sa zmes dala utlačiť lyžicou na dno tortovej formy. Tvaroh zmiešame s cukrom, v 20ml horúcej vody rozmiešame lyžicu práškovej želatíny, pridáme lyžičku tvarohu, aby sa zmes postupne ochladila. Vlejeme do zvyšného tvarohu, zamiešame a vylejeme na korpus. Jablká si podusíme so škoricou a cukrom bez oleja. Keď zmäknú, rozmixujme ich ponorným mixérom. Kým je pyré horúce vmiešame 1PL práškovej želatíny, vylejeme na tvarohovú vrstvu, necháme pyré vychladnúť a odložíme na noc do chladničky.

Dobré vedieť: Konzumácia jabĺk podporujú trávenie a zvyšuje sa odolnosť voči infekciám. Očisťujú pečeň a žalúdok. Pôsobia detoxikačne, regulujú cukor v krvi, pomáhajú pri zápche, pôsobia proti vírusom a baktériám, dezinfikujú ústnu dutinu. Znižujú cholesterol, pomáhajú ako prevencia vzniku nádorových ochorení.

Nepečený čučoriedkový cheesecake