Omeleta so šampiňónmi

Omeleta so šampiňónmi

Šampiňóny sú dostupné všade, dajú sa pripraviť na rôzne spôsoby a sú univerzálnou potravinou v kuchyni. Môžeme ich dusiť, piecť, grilovať, opekať a ich príprava nezaberie veľa času. Omeleta so šampiňónmi bola hotová za pár minút.

Suroviny na 1 porciu

  • 2 Vajíčka
  • 1 Hrsť maslové šampiňóny
  • Oleje na potretie panvice
  • Mleté čierne korenie, štipka soli

Postup

Hríby si nakrájame, opečieme na nepriľnavej panvici potretej troškou oleja. Vajíčka vymiešame so štipkou soli  a čierneho korenia, zalejeme šampiňóny. Pečiem na miernom ohni do zlatista.

TIP: Vyskúšajte omeletu aj so špenátom, paprikou, reďkovkou, či špargľou. Chutia výborne. Vhodné jedlo na raňajky, či večeru.

Dobré vedieť: Šampiňóny obsahujú vitamíny A,B1,B2,B6,B9,B12 ,C,D,E, minerály a stopové prvky ako horčík, vápnik, selén, chróm, jód,draslík, fosfor, omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Pomáhajú znižovať cholesterol, ochraňujú bunky v tele pred poškodením voľnými radikálmi, teda vznikom nádorových ochorení, posilňujú imunitu, pôsobia priaznivo na nervovú sústavu, podporujú zdravie kostí, pôsobia proti vzniku aterosklerózy, sú diuretické, regulujú cukor v krvi, sú nízko-kalorické a vhodné do redukčných diét.

https://jedalniceknamieru.sk/morcacie-prsia-s-porom-a-hubami/