Omeleta s jarnou cibuľkou

Omeleta s jarnou cibuľkou

Suroviny na omeletu

  • 2 vajíčka
  • 1ks jarná cibuľka
  • 4 cherry paradajky
  • 1 hrsť mix listy šalátov
  • ½ zelená paprika
  • 1PL tekvicové semienka
  • štipka himalájskej soli

Postup

Papriku, paradajky a cibuľku si umyjeme, nakrájame na menšie kúsky. Vajíčka si rozbijeme do pohára, vyšľaháme vidličkou do jednotnej masy, pridáme zelenú časť cibuľky, bielu si dáme do šalátu. Rozpálime si panvicu a vylejeme do nej rozšľahané vajíčka. Keď sú okraje upečené otočíme a opečieme aj druhú stranu do zlatista. Čím dlhšie budete vajíčka opekať, tým bude omeleta suchšia. Podávame so zeleninou, ktorú si zvolíte podľa vlastnej chuti. Ja som si dala na tanier za hrsť šalátových listov, paradajky, zelenú papriku a cibuľku. Šalát som posypala tekvicovými semienkami. Ideálne ľahká večera, ktorá nezaťaží tráviaci trakt a pomáha v chudnutí.Pokiaľ si omeletu zvolíte na raňajky, pokojne si k nej dajte 1 ks grahamového pečiva.

Pridávajte si do šalátov semienka, orechy a zdravé oleje, ktoré umožnia vstrebanie vitamínov D,E,K,A z požitej stravy.

Omeleta so šampiňónmi