Opekané ryžové rezance s kuracím mäsom

Opekané ryžové rezance s kuracím mäsom

Ryžové slíže neobsahujú lepok, cholesterol, konzervačné látky, umelé farbivá. Sú súčasťou racionálnej výživy.

Suroviny na 2-3 porcie

  • 180g Kuracích pŕs
  • 100g Ryžové slíže
  • 2 PL Repkový olej
  • 1ks Mrkva
  • 1ks  Jarná cibuľka
  • ½ Zelenej papriky
  • ½ Červenej papriky
  • 2 PL Sójová omáčka Shoyu
  • 1PL Med/Trstinový cukor
  • 1 Chilli paprička
  • 4 cm Zázvor
  • 2 Strúčiky cesnaku
  • Morská soľ

Postup

Ryžové slíže zalejeme vriacou vodou a necháme 15 minút napučať. Papriku si nakrájame na pásiky, mrkvu a cibuľku na kolieska. Na oleji si orestujeme nastrúhaný zázvor, mrkvu a prelisovaný cesnak. Potom pridáme nakrájané mäso na slížiky. Keď sa mäso zatiahne, pridáme papriku, chilli a cibuľku, restujeme na prudkom ohni, kým nie je mäso hotové. Potom pridáme ryžové slíže bez vody. Zo sójovej omáčky a cukru si vymiešame omáčku a pridáme k opečeným cestovinám. Poriadne premiešame, dochutíme soľou a odstavíme z ohňa.

TIP: Zeleninu si môžete nakombinovať podľa vlastnej chuti.

Dobré vedieť: Ryžové slíže neobsahujú lepok, cholesterol, konzervačné látky, umelé farbivá ani suroviny živočíšneho pôvodu. Sú súčasťou racionálnej výživy, pre ľudí citlivých na lepok, vegetariánov aj vegánov. Obsahujú železo, draslík ,vápnik, zinok a vitamíny skupiny B.

Kaša z ryžovej krupice