Ryžové slíže neobsahujú lepok, cholesterol, konzervačné látky, umelé farbivá. Sú súčasťou racionálnej výživy.
Suroviny na 2-3 porcie
- 180g Kuracích pŕs
- 100g Ryžové slíže
- 2 PL Repkový olej
- 1ks Mrkva
- 1ks Jarná cibuľka
- ½ Zelenej papriky
- ½ Červenej papriky
- 2 PL Sójová omáčka Shoyu
- 1PL Med/Trstinový cukor
- 1 Chilli paprička
- 4 cm Zázvor
- 2 Strúčiky cesnaku
- Morská soľ
Postup
Ryžové slíže zalejeme vriacou vodou a necháme 15 minút napučať. Papriku si nakrájame na pásiky, mrkvu a cibuľku na kolieska. Na oleji si orestujeme nastrúhaný zázvor, mrkvu a prelisovaný cesnak. Potom pridáme nakrájané mäso na slížiky. Keď sa mäso zatiahne, pridáme papriku, chilli a cibuľku, restujeme na prudkom ohni, kým nie je mäso hotové. Potom pridáme ryžové slíže bez vody. Zo sójovej omáčky a cukru si vymiešame omáčku a pridáme k opečeným cestovinám. Poriadne premiešame, dochutíme soľou a odstavíme z ohňa.
TIP: Zeleninu si môžete nakombinovať podľa vlastnej chuti.
Dobré vedieť: Ryžové slíže neobsahujú lepok, cholesterol, konzervačné látky, umelé farbivá ani suroviny živočíšneho pôvodu. Sú súčasťou racionálnej výživy, pre ľudí citlivých na lepok, vegetariánov aj vegánov. Obsahujú železo, draslík ,vápnik, zinok a vitamíny skupiny B.