Šťavnatá ovocná bublanina hotová do 30 minút. Navyše s poriadnou dávkou proteínu. Použiť môžeš práškový alebo tvaroh. Výber je na tebe. Ovocie podľa sezóny. ja som použila mix mrazeného ovocie, nakoľko som doma nič iné nemala. Aj tak chutila fantasticky.
Suroviny na 24 kusov (plech 33×22 cm)
- 1,5 hrnček polohrubá múka
- 1/2 hrnčeka polotučné mlieko
- 2 odmerky vanilkový proteín so sladidlom
- 2ČL prášok do pečiva
- 1 vrecko vanilkový cukor
- 3ks vajíčka
- 2 PL olej
- 300g mrazené ovocie alebo podľa sezóny
Postup
Najprv zmiešame suché ingrediencie a potom pridáme mokré. Všetko dobre premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pridáme ovocie a pečieme na 180°C približne 25-30 minút.
Ak nemáš proteínový prášok použi 2 hrnčeky múky a cesto oslaď. Pre viac bielkovín môžeš do cesta pridať tvaroh a trochu viac múky, potom čerstvé/mrazené ovocie.
Dobré vedieť: Ak použiješ celozrnnú múku, cesto bude mokrejšie. Zároveň do jedla pridáš vlákninu a bielkoviny z tvarohu, ktorá ťa lepšie zasýtia. Aj takto môžu vyzerať tvoje sladké raňajky alebo obed. Pokojne aj olovrant či desiata, veľkosť porcie prispôsob svojmu kalorickému nároku a cieľu.
Radšej by si vyskúšala koláč s makom? Páči sa. 🙂