Ovsená bábovka je šťavnatá a s menším obsahom cukru a tuku. Vysoký podiel vlákniny prečistí organizmus.
- 3 Hrnčeky ovsených vločiek
- 3 Vajíčka
- 3 PL Čakankový sirup/med
- 3/4 Hrnčeka hruškové pyré
- 200g Bieleho jogurtu
- 2 PL Olivového oleja
- 1 ČL Kypriaci prášok
- 1 Hrsť hrozienok/brusníc vopred namočené
Postup
Ovsenú múku/pomleté vločky/zmiešame so všetkými ostatnými ingredienciami. Cesto vylejeme do bábovkovej formy vymastenej maslom. Bábovku pečieme 45-50 minút na 160 stupňoch do zlatista.
TIP: Bábovku som posypala práškovým trstinovým cukrom, ale môžete kokosovou múkou pre pocukrovaný efekt.
Dobré vedieť: Ovsené vločky majú vysoký podiel vlákniny, ktorá prečistí organizmus. Znížia vysoký cholesterol, krvný tlak, podporujú krvotvorbu a funkciu obličiek. Vhodné zaradiť ich do jedálnička pri zápaloch tráviaceho traktu a kožných problémoch, nervozite, únave, vyčerpaní. Účinná prevencia proti rakovine a osteoporóze.