Ovsená bábovka s hrozienkami

Ovsená bábovka s hrozienkami

Ovsená bábovka je šťavnatá a s menším obsahom cukru a tuku. Vysoký podiel vlákniny prečistí organizmus.

  • 3 Hrnčeky ovsených vločiek 
  • 3 Vajíčka
  • 3 PL Čakankový sirup/med
  • 3/4 Hrnčeka hruškové pyré
  • 200g Bieleho jogurtu
  • 2 PL Olivového oleja 
  • 1 ČL Kypriaci prášok
  • 1 Hrsť hrozienok/brusníc vopred namočené

Postup

Ovsenú múku/pomleté vločky/zmiešame so všetkými ostatnými ingredienciami. Cesto vylejeme do bábovkovej formy vymastenej maslom. Bábovku pečieme 45-50 minút na 160 stupňoch do zlatista.

TIP: Bábovku som posypala práškovým trstinovým cukrom, ale môžete kokosovou múkou pre pocukrovaný efekt.

Dobré vedieť: Ovsené vločky majú vysoký podiel vlákniny, ktorá prečistí organizmus. Znížia vysoký cholesterol, krvný tlak, podporujú krvotvorbu a funkciu obličiek. Vhodné zaradiť ich do jedálnička pri zápaloch tráviaceho traktu a kožných problémoch, nervozite, únave, vyčerpaní. Účinná prevencia proti rakovine a osteoporóze.

Ovseno-pšenová kaša s jahodami