Ovsená kaša s banánom a čokoládou

Ovsená kaša s banánom a čokoládou

Jednoduché, rýchle, dobré a zdravé! Raňajky, ktoré zasýtia, pohladia dušu a potešia všetkých, ktorí radi maškrtia. Prečo konzumovať ovsené vločky sa dozvieš v texte pod receptom.

Suroviny na 1 porciu

  • 4 PL ovsené vločky
  • 1ČL med
  • 1 malý banán
  • 1PL polotučný tvaroh
  • 1,5 -2 dcl kokosové mlieko (môže byť aj voda, alebo polotučné mlieko)
  • 1 ČL Chia semienka
  • 1 tabuľka horkej 85% čokolády alebo 1PL Kakaa

Postup

Vločky dáme do hrnca, zalejeme rastlinným mliekom a varíme 5 -7 minút na kašu. Mlieko dolievame podľa potreby, záleží či chceme kašu hustejšiu alebo redšiu, pridáme med. Do misky si dáme chia, popučíme ½ banánu, tvaroh a pridáme čokoládu, zalejeme horúcou kašou. Vrch kaše ozdobíme druhou ½ banánu, mätou a chia semienkami

TIP: Cvičíte? Vyskúšajte domáci proteín, ktorý nahradí ten z obchodu.1 malý banán, 1PL med, 90 g jemný tvaroh,2 dcl rastlinné mlieko alebo polotučné mlieko čerstvé, vymixujeme do hladka. Čokoládovú príchuť získame pridaním 1ČL kvalitného kakaa.

Dobre vedieť: Ovsené vločky majú vysoký obsah vlákniny a bielkovín. polysacharidov a preto nie sú vhodné na konzumáciu vo večerných hodinách., vitamínov skupiny B, E,K minerály a stopové prvky- horčík, fosfor, meď, mangán, železo, zinok, selén. Ich konzumáciou si podporíme imunitu, tráviaci systém, utlmíme zápaly, ochránime sa pred depresiou, znížime cholesterol, sú prevenciou proti zápche, stabilizujme hladinu cukru v krvi, čo je dôležité nielen pri chudnutí. Ovsené vločky pomáhajú zlepšovať aj kvalitu pleti a zužujú póry.

https://jedalniceknamieru.sk/cokoladova-ovsena-kasa-s-cucoriedkami/