Ovsená kaša s banánom

Ovsená kaša s banánom

Ovsené vločky sa dajú pripraviť na rôzne spôsoby. Ako kaše, fašírky, koláče, sušienky, placky, dá sa nimi zahustiť polievka alebo iné jedlo. Ovsená kaša s ovocím, orechmi, semienkami a čokoládou. To sú najlepšie raňajky na svete!

Suroviny na 1 porciu

  • 6 PL ovsené vločky
  • 1 PL vlašské orechy
  • 1PL med
  • 1,5 dcl kokosové mlieko (môže byť aj voda, alebo polotučné mlieko)
  • 1 ČL Chia semienka
  • 1 menší banán

Postup

Do misky si nakrájame banán na kolieska, prípadne rozpučíme vidličkou, pridáme chia a orechy. Vločky dáme do hrnca, zalejeme mliekom a varíme 5 -10 minút na kašu. Mlieko dolievame podľa potreby, záleží či chceme kašu hustejšiu alebo redšiu, pridáme med. Pokiaľ  máte radi škoricu, kľudne si ju tam pridajte. Je to prírodný spaľovač tuku a kašu krásne prevoní. Kaša je vhodná na raňajky, výborne zasýti a  dodá Vám energiu na celé dopoludnie. Ovsená kaša s ovocím a orechmi, semienkami a čokoládou. Najlepšie raňajky na svete! Ovsené vločky sa dajú pripraviť na rôzne spôsoby. Ako fašírky, koláče, sušienky, placky, dá sa nimi zahustiť polievka alebo iné jedlo. 

Dobre vedieť: Vločky môžete pred varením rozmixovať skrátite čas varenia na 3-5 minút. Ovsené vločky udržiavajú stálu hladinu cukru v krvi, znižujú cholesterol,  pomáhajú pri vyčerpaní, tlmia zápaly a ich pravidelnou konzumáciou si môžete zlepšiť imunitu. Sú zdrojom vitamínu B1, horčíka, železa, fosforu a zinku.

Iný recept s ovsenými vločkami.