Ovsená tortila so syrom

Ovsená tortila so syrom

Ovsená tortila so syrom, ktorú si zamiluješ. Jednoduché a rýchle, bez éčiek a iných zbytočností. Naplnila som lučinou, šunkou a rukolou. Výborná kombinácia!

Na 4 ks

  • 120 ml Acidko
  • 40g nízkotučný eidam 30% tuku
  • 8 PL celozrnná múka špaldová, hladká (kopcom)

Náplň

  • 1ČL Lučina
  • 3 plátky Schwarzwaldskej šunky
  • Rukola podľa chuti

Postup

Múku zmiešame s acidofilným mlieko a vytvoríme nelepivé cesto. Následne ho vyvaľkáme, posypeme nastrúhaným syrom, opäť rozvaľkáme a takto pokračujeme až zapracujeme celý syr. Cesto nesolíme, ak si tortilu naplníte so šunkou Schwarzwald bolo by jedlo už presolené. Takto sa dá sa použiť aj sladká náplň. Ja som potrela tortilu lučinou, naplnila 3 plátkami opečenej schwarzwaldskej šunky a rukolou. Nezabudni na zeleninu.

TIP: Môžeme požiť namiesto pečiva alebo naplniť ako tortilu či nakrájať na trojuholníčky k dipu. Použila som malé acidko, zjedla som jednu tortilu a k tomu dopila acidko. Placky je možné mraziť.

Dobré vedieť: Schwarzwaldská šunka je údená a veľmi slaná. Preto ju nepojedáme vo veľkom množstve. V našom jedálničku môže byť na spestrenie. Ja osobne ju používam namiesto slaninky na špenátové halušky, do šalátov na oživenie chuti alebo k anglickým raňajkám. Placku môžeš naplniť napríklad humusom a máš oveľa nutričnejšiu hodnotu celého jedla. Výber je na tebe.

Jednoduchá tuniaková placka