Máte radi palacinky? Vyskúšajte palacinkovú tortičku. Naplňte ju hruškou, ktorú si opečiete na mede, masle a troške škorici. Mňam!
Suroviny na 1 porcie ( 5-6 menších kusov)
- 2 vajíčka
- 4PL špaldová múka, polohrubá alebo ovsená múka
- 1 Veľká hruška
- 1-2 dcl mandľové mlieko
- 1 PL tvaroh jemný
- 1PL med, 1ČL maslo ghí, štipka škorice
Postup
Vajíčka, múku, tvaroh a mlieko spolu dobre vymiešame, cesto má byť riedke, ak je treba zriedime ho ešte mliekom. Na rozpálenej nepriľnavej panvici opekáme palacinky z oboch strán do zlatista. Hrušku si nakrájame na tenké plátky, opečieme na troške masla a mede a vrstvíme medzi palacinky.
TIP: Do palaciniek môžete pridať pšeničné alebo ovesené vločky a zvýšite ich nutričnú hodnotu ešte viac.
Dobré vedieť: : Celozrnná špaldová múka je vyrobená z špaldovej, nešľachtenej pšenice. Tým, že obsahuje celé zrno je veľmi prospešná pre naše zdravie. Obsahuje vitamíny B,A,E, veľa vlákniny ,bielkovín a minerálne látky. Konzumáciou špaldovej múky podporíme imunitný systém, ochraňujeme bunky pred poškodením, pomáhame predchádzať žlčníkovým kameňom. Je vhodná pre ľudí trpiacich migrénou, aterosklerózou a cukrovkou.
https://jedalniceknamieru.sk/lievance-z-tvarohoveho-cesta-s-jahodami/