Paprika plnená tvarohom

Paprika plnená tvarohom

Vynikajúci tip na rýchly olovrant, ktorého príprava nezaberie ani 15 minút. Dá sa pripraviť v rôznych kombináciách. Tvaroh a vajíčka? Áno!

Suroviny na 2 porcie

  • 125g polotučný biely jogurt (1 malý téglik, tuk do 1,8%)
  • 125 g Polotučný tvaroh, mäkký (1/2 balenia)
  • 2 Vajíčka
  • 1 Plátok syru Ementál
  • 1 Zelená mäsitá paprika
  • 1 Malá mrkva
  • Petržlenová vňať
  • Čierne korenie

Postup

Vajíčka si uvaríme natvrdo. Do mixéra dáme petržlenovú vňať, krátko pomixujeme. Potom pridáme všetky ingrediencie okrem mrkvy a rozmixujeme dohladka. Mrkvu si nastrúhame najemno a pridáme ju k zmesi, premiešame. Papriku si umyjeme, rozkrojíme na polovicu, zbavíme jadrovníka. Naplníme a podávame s ľubovoľnou zeleninou. Jedlo je vhodné na olovrant alebo večeru. Vzniknutú zmes môžete použiť ako nátierku na celozrnné pečivo. Túto kombináciu konzumujeme na raňajky, alebo desiatu. Prípadne po tréningu, alebo fyzickej aktivite.

TIP: Ja som si k paprikovým lodičkám spravila šalát z oranžovej papriky, bielej reďkovky a hlávkového šalátu. Pokvapkala som Ume octom a tekvicovými semienkami. Hotovo! Krémová zmes sa výborne hodí ako dip ku zeleninovým tyčinkám z mrkvy a uhorky, alebo si lodičky vytvoríme z ľadového šalátu.

Dobré vedieť: Zelená paprika obsahuje veľa vlákniny a vitamínu C,B1,B6, B9, draslík, mangán, meď, kremík. Neutralizuje voľné radikály a tým predchádza vzniku rakoviny úst, hrdla, pľúc, žalúdka a hrubého čreva. Posilňuje cievny systém a imunitu. Najviac vitamínu C je v červenej paprike. Vitamín C je dôležitý pri vstrebávaní železa z potravy. Vysoká konzumácia papriky sa neodporúča pre ľudí s nízkou zrážanlivosťou krvi a  ľuďom pred operáciou nakoľko Vitamín C riedi krv a tým znižuje rýchlosť hojenia sa rán.

Iný recept