Pripravte si osviežujúci paprikový šalát s reďkovkou, medvedím cesnakom, tuniakom a s citrónovým dresingom. Tip na lahodný obed, alebo večeru.
Suroviny na 1 porciu
- 1 malá konzerva tuniaka vo vl.šťave
- 1 červená paprika, kápia
- ½ žltej papriky
- 3ks Reďkovky
- 4ks Cherry paradajky
- 1 hrsť medvedí cesnak
- 1 jarná cibuľka
Postup
Zeleninu si umyjeme, nakrájame na menšie kúsky, zmiešame s tuniakom a polejeme citrónovým dresingom, ktorý sme si pripravili z olivového oleja a citrónovej šťavy.
Dobré vedieť: Zelená paprika obsahuje veľa vlákniny a vitamínu C,B1,B6, B9, draslík, mangán, meď, kremík. Posilňuje cievy a imunitu. Najviac vitamínu C má červená paprika. Vitamín C je dôležitý pri vstrebávaní železa z potravy. Vysoká konzumácia papriky sa neodporúča pre ľudí s nízkou zrážanlivosťou krvi a ľuďom pred operáciou nakoľko Vitamín C riedi krv a tým znižuje rýchlosť hojenia sa rán.