Pečená zelenina s bryndzou

Pečená zelenina s bryndzou

Chutný šalát z pečenej zeleniny a bryndze. Zeler chráni telo pred infekciami, mrkva a červená repa čistia pečeň, spolu detoxikujú telo a dodajú telu vitamíny a minerály. Bryndza podporí správnu črevnú mikroflóru.

Suroviny na 2 porcie

  • 2 Väčšie mrkvy
  • ¼ Zeler buľva
  • 1 Stredne veľká červená repa
  • 3PL Repkový olej
  • 1PL Zmes byliniek podľa chuti/ Oregano, Bazalka, Tymián/
  • 125g Bryndza
  • Morská soľ

Postup

Zeleninu si ošúpeme, nakrájame na kolieska, zeler na kocky. Do hlbšej misky zmiešame olej s koreninami a soľou. Pridáme zeleninu a dobre premiešame. Vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme 20 minút na 200°C. Necháme trošku vychladnúť. Na tanier si uložíme ľubovoľné šalátové listy, potom zeleninu a na vrch namrvíme bryndzu.

TIP: Namiesto bryndze môžete použiť Feta syr, alebo hrudkový tvaroh.

Dobré vedieť: Bryndza je zdrojom probiotických kultúr, ktoré priaznivo vplývajú na naše zdravie. Obsahuje komplex vitamínov skupiny B, vápnik, sodík, železo, fosfor, či zinok. Konzumáciou bryndze dodáme bunkám čreva správnu výživu na vyváženú črevnú mikroflóru, pomáha pri znižovaní krvného tlaku a cholesterolu, zlepšuje imunitný systém, upokojuje nervy. https://jedalniceknamieru.sk/tvarohovo-bryndzova-natierka/