V období, keď si treba chrániť zdravie voči vírusom je vhodná zvýšená konzumácia zeleniny. Podporte si imunitu a očistite telo. Nemusíte zeleninu jesť iba surovú, či uvarenú, upečte si ju v rúre a podávajte s jogurtovým dipom.
Suroviny na 1 porciu
- 1 Väčšia mrkva
- 1 Hrsť karfiol
- 1ČL Kurkuma
- 1PL Repkový/olivový olej
- 1ČL Mix byliniek Oregano, Tymian, Bazalka
- Morská soľ
Jogurtový dip s olivami
- 1 Menší kelímok jogurt gréckeho typu, tuk do 3%
- 5 ks Čierne Olivy
- 2PL Parmezán, strúhaný
Postup
Zeleninu si umyjeme, mrkvu ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Karfiol rozoberieme na menšie ružičky. Do hlbšej misky dáme olej s koreninami a soľou, premiešame spolu so zeleninou. Na plech vystlaný papierom na pečenie dáme piecť zeleninu na 200°C približne na 25 minút. Medzitým si pripravíme dip. Nakrájame olivy a všetko spolu zmiešame.
TIP: Dip si môžete spraviť podľa vlastnej chuti. Napríklad horčicový, paprikový, bylinkový, kôprový, cesnakový, alebo jogurtovo-syrový.
Dobré vedieť: Mrkva obsahuje vitamíny A,B,C,D,K .Povzbudzuje chuť do jedla a podporuje trávenie. Jej konzumáciou sa znižujú opuchy a zvyšuje sa odolnosť voči infekciám a očisťuje pečeň. Karfiol znižuje chronické zápaly a bojuje proti infekciám. Chráni kĺby a šľachy pre poškodením, je prevenciou pred vznikom artritídy a ostoporózy, znižuje cholesterol, ochraňuje srdce.
https://jedalniceknamieru.sk/grilovane-bylinkove-prsia-s-mrkvovym-salatom/