Kurací fit perkelt so špaldovými haluškami, skvelý tip na obed. Jednoduchá príprava a smotanová chuť.
Suroviny na 2 porcie
- 200g Kuracie prsia
- 4ks Cherry paradajky
- 50g Zelenej papriky
- 3PL Grécky jogurt /kyslá smotana
- 1 malá cibuľa
Koreniny
- 1ks Bobkový list
- 2 Guličky nové korenie
- 1ČL Vegeta bez glutamanu
- 1PL Červená paprika
- 1ČL Mletá rasca
- Soľ, mleté čierne korenie
- Majorán
- 2PL Oleja
Halušky
- 120g Celozrnnej múky
- 150ml vody
- Morská soľ
Postup
Kuracie prsia si opečieme na cibuli, paradajkách a paprike. Keď obelejú, pridáme rascu a mletú červenú papriku. Zalejeme vodou tesne nad mäso, pridáme bobkový list, nové korenie a vegetu. Dusíme do mäkka. Potom pridáme jogurt a dochutíme soľou, majoránom a mletým čiernym korením.
Múku zmiešame s morskou soľou a vodou. Hotové cesto pomocou haluškovača nahádžeme do vriacej vody, keď sú hotové, vyplávajú na hladinu. Precedíme ich, neoplachujeme.
TIP: Vodu som nechala vyvariť tak, aby som nemusela zahusťovať omáčku múkou. Halušky môžete nahradiť celozrnnou cestovinou, ak nemáte čas robiť halušky.
Dobré vedieť: Špaldová celozrnná múka je lepšia voľba pre vaše fit koláčiky, alebo slané recepty. Nemá menej kalórií ako klasická múka. Tým, že je namletá z celého zrnka(klíčok, zrnko, otruba) obsahuje vitamíny, minerály, bielkoviny aj vlákninu. Lepšie zasýti a dodá telu výživu.