Perkelt so špaldovými haluškami

Perkelt so špaldovými haluškami

Kurací fit perkelt so špaldovými haluškami, skvelý tip na obed. Jednoduchá príprava a smotanová chuť.

Suroviny na 2 porcie

  • 200g Kuracie prsia
  • 4ks Cherry paradajky
  • 50g Zelenej papriky
  • 3PL Grécky jogurt /kyslá smotana
  • 1 malá cibuľa

Koreniny

  • 1ks Bobkový list
  • 2 Guličky nové korenie
  • 1ČL Vegeta bez glutamanu
  • 1PL Červená paprika
  • 1ČL Mletá rasca
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • Majorán
  • 2PL Oleja

Halušky

  • 120g Celozrnnej múky
  • 150ml vody
  • Morská soľ

Postup

Kuracie prsia si opečieme na cibuli, paradajkách a paprike. Keď obelejú, pridáme rascu a mletú červenú papriku. Zalejeme vodou tesne nad mäso, pridáme bobkový list, nové korenie a vegetu. Dusíme do mäkka. Potom pridáme jogurt a dochutíme soľou, majoránom a mletým čiernym korením.

Múku zmiešame s morskou soľou a vodou. Hotové cesto pomocou haluškovača nahádžeme do vriacej vody, keď sú hotové, vyplávajú na hladinu. Precedíme ich, neoplachujeme.

TIP: Vodu som nechala vyvariť tak, aby som nemusela zahusťovať omáčku múkou. Halušky môžete nahradiť celozrnnou cestovinou, ak nemáte čas robiť halušky.

Dobré vedieť: Špaldová celozrnná múka je lepšia voľba pre vaše fit koláčiky, alebo slané recepty. Nemá menej kalórií ako klasická múka. Tým, že je namletá z celého zrnka(klíčok, zrnko, otruba) obsahuje vitamíny, minerály, bielkoviny aj vlákninu. Lepšie zasýti a dodá telu výživu.

 Cestoviny s cuketou a kuracím mäsom