Medvedí cesnak posilní imunitu, prečistí pečeň a obličky. Okrem toho je to chutná bylinka plná vitamínov, ktorá je vhodná do šalátov, nátierok, pesta, či pizze.
Suroviny na 2 porcie
Cesto na pizzu
- 130g Tvaroh, jemný
- 60g Pohánková múka
- 60g Špaldová celozrnná múka
- 1 Vajíčko
- 1 Hrsť medvedieho cesnaku
- 1PL Repkový olej
- Morská soľ
Obloha
- 60g Šunka
- 30g Tvrdý syr
- 2PL Kečup + 2PL Paradajkový pretlak
- Zelenina podľa chuti
Postup
Cesnak si nakrájame a rozmixujeme ho so všetkými surovinami na cesto. Ak sa lepí, pridáme múku. Dno formy na pečenie torty vystelieme papierom na pečenie, premiestnime tam cesto a vytvarujeme kruh. Dáme piecť na 210°C na 10 minút, potom zmiešame kečup s pretlakom a potrieme zmesou cesto. Pridáme šunku, zeleninu a pečieme ďalších 20 minút. Po upečení posypeme nastrúhaným syrom.
TIP: Na oblohu som použila, paradajky, papriky, jarnú cibuľku, reďkovku, olivy. Všetka zelenina , ktorá mi ostala z prípravy omelety.
Dobré vedieť: Pohánková múka neobsahuje lepok, obsahuje vlákninu, antioxidanty, minerálne látky horčík, zinok, železo, vápnik, fosfor, draslík a vitamíny B1, B2, E, C. Priaznivo pôsobí na krvný obeh, posilňuje steny ciev a žíl, pomáha pri kŕčových žilách, hemoroidoch, znižuje cholesterol, zlepšuje imunitný systém, chráni pred baktériami. Jej konzumáciou sa dá predchádzať artritíde a reume.