Pizza s medvedím cesnakom

Pizza s medvedím cesnakom

Medvedí cesnak posilní imunitu, prečistí pečeň a obličky. Okrem toho je to chutná bylinka plná vitamínov, ktorá je vhodná do šalátov, nátierok, pesta, či pizze.

Suroviny na 2 porcie

Cesto na pizzu

  • 130g Tvaroh, jemný
  • 60g Pohánková múka
  • 60g Špaldová celozrnná múka
  • 1 Vajíčko
  • 1 Hrsť medvedieho cesnaku
  • 1PL Repkový olej
  • Morská soľ

Obloha

  • 60g Šunka
  • 30g Tvrdý syr
  • 2PL Kečup + 2PL Paradajkový pretlak
  • Zelenina podľa chuti

Postup

Cesnak si nakrájame a rozmixujeme ho so všetkými surovinami na cesto. Ak sa lepí, pridáme múku. Dno formy na pečenie torty vystelieme papierom na pečenie, premiestnime tam cesto a vytvarujeme kruh. Dáme piecť na 210°C na 10 minút, potom zmiešame kečup s pretlakom a potrieme zmesou cesto. Pridáme šunku, zeleninu a pečieme ďalších 20 minút. Po upečení posypeme nastrúhaným syrom.

TIP: Na oblohu som použila, paradajky, papriky, jarnú cibuľku, reďkovku, olivy. Všetka zelenina , ktorá mi ostala z prípravy omelety.

Dobré vedieť: Pohánková múka neobsahuje lepok, obsahuje vlákninu, antioxidanty, minerálne látky horčík, zinok, železo, vápnik, fosfor, draslík a vitamíny B1, B2, E, C. Priaznivo pôsobí na krvný obeh, posilňuje steny ciev a žíl, pomáha pri kŕčových žilách, hemoroidoch, znižuje cholesterol, zlepšuje imunitný systém, chráni pred baktériami. Jej konzumáciou sa dá predchádzať artritíde a reume.

https://jedalniceknamieru.sk/tvarohova-fit-pizza/