Placky z Tempehu

Placky z Tempehu

Nechutí Vám Tempeh? Skúste si pripraviť  fašírky s pečenou tekvicou. Určite si ho zaradíte do jedálnička. Chutí lahodne s bielym jogurtom.

Suroviny na 1 porciu/5-6ks placiek/

  • ½ Tempehu, marinovaného
  • 1 malý zemiak
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • 1 jarná cibuľka
  • Soľ, majorán, čierne korenie
  • 300g Tekvica Hokaido

Postup

Zemiak si nastrúhame. V mixéri rozmixujeme tempeh s cibuľou. Primiešame zemiak, koreniny a pretlačený cesnak. Zlejeme vodu zo zemiaku a premiešame všetko spolu, dochutíme soľou. Na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme lyžicou placky vysoké asi 0,5 mm. Pečieme spolu s tekvicou asi 20-25 minút.

TIP: Do placiek netreba pridávať múku, pridajte radšej 2P nízkotučného syra Eidam s obsahom tuku 30%. Podávame s bielym jogurtom gréckeho typu.

Dobré vedieť: Tempeh je náhrada mäsa, ktorú poznajú hlavne vegetariáni. Sú to fermentované sójové bôby, možno ho poznáte pod názvom sójový hermelín, či indonézske mäso. Fermentáciou získava telu prospešné benefity. Obsahuje vitamíny s kupiny B, pričom je najlepším rastlinným zdrojom vitamínu B12, vápnik, fosfor, železo, meď, mangán, sodík, draslík, Tempeh zlepšuje trávenie, pomáha ľuďom s anémiou, s vysokým cholesterolom, alebo osteoporóze. Udržuje v dobrom stave kĺby, vlasy, nechty, pokožku a nervový systém.

https://jedalniceknamieru.sk/tempeh-s-kalerabom-a-mrkvou/