Nechutí Vám Tempeh? Skúste si pripraviť fašírky s pečenou tekvicou. Určite si ho zaradíte do jedálnička. Chutí lahodne s bielym jogurtom.
Suroviny na 1 porciu/5-6ks placiek/
- ½ Tempehu, marinovaného
- 1 malý zemiak
- 1 malý strúčik cesnaku
- 1 jarná cibuľka
- Soľ, majorán, čierne korenie
- 300g Tekvica Hokaido
Postup
Zemiak si nastrúhame. V mixéri rozmixujeme tempeh s cibuľou. Primiešame zemiak, koreniny a pretlačený cesnak. Zlejeme vodu zo zemiaku a premiešame všetko spolu, dochutíme soľou. Na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme lyžicou placky vysoké asi 0,5 mm. Pečieme spolu s tekvicou asi 20-25 minút.
TIP: Do placiek netreba pridávať múku, pridajte radšej 2P nízkotučného syra Eidam s obsahom tuku 30%. Podávame s bielym jogurtom gréckeho typu.
Dobré vedieť: Tempeh je náhrada mäsa, ktorú poznajú hlavne vegetariáni. Sú to fermentované sójové bôby, možno ho poznáte pod názvom sójový hermelín, či indonézske mäso. Fermentáciou získava telu prospešné benefity. Obsahuje vitamíny s kupiny B, pričom je najlepším rastlinným zdrojom vitamínu B12, vápnik, fosfor, železo, meď, mangán, sodík, draslík, Tempeh zlepšuje trávenie, pomáha ľuďom s anémiou, s vysokým cholesterolom, alebo osteoporóze. Udržuje v dobrom stave kĺby, vlasy, nechty, pokožku a nervový systém.