Kuracie prsia s medvedím cesnakom a hermelínom

Kuracie prsia s medvedím cesnakom a hermelínom

Jar sa začína a s ňou aj sezóna medvedieho cesnaku. Ešte ste ho nevyskúšali v žiadnom recepte? To musíte napraviť! Je to zdravá a chutná bylinka, ktorá bojuje proti vírusom a baktériám. V období, keď sa rýchlo mení počasie a teploty kolíšu je to skvelý pomocník v boji proti nachladnutiu.

  • 3 ks kuracie prsia (3 porcie)
  • 1 stredne veľké jablko
  • 1 hermelín
  • 2 PL Grana Padano
  • 6 vlašských orechov
  • 1 hrsť medvedieho cesnaku
  • Himalájska/Morská soľ

Postup

Prsia si umyjeme, osušíme a  narežeme zhora na 1 cm plátky tak, aby sme ich úplne neprerezali. Pekáčik si vystelieme papierom na pečenie a prsia tam pokladáme pred tým ako ich budeme plniť. Jabĺčko zbavíme jadrovníka a nakrájame ho na tenké plátky, orechy si nasekáme na menšie kúsky, medvedí cesnak zbavíme stoniek a listy si nakrájame na tenké pásiky.

Prsia si trošku osolíme a začneme ich plniť. Najprv do každej medzierky dáme trošku medvedieho cesnaku. Potom chytíme plátok hermelínu, namočíme ho do orechov, spojíme s plátkom jabĺčka a vložíme postupne do všetkých zárezov. Rúru si predhrejeme na 190°C a pečieme 25 minút, potom mäso vytiahneme, vylejeme prebytočnú vodu, posypeme syrom Grana Padano a dáme grilovať ešte na 8-10 minút.

Jedlo je vhodné na obed, lebo je veľmi sýte, hodí sa k nemu listový šalát. Môžete spraviť menej kalorickú verziu bez hermelínu. Alebo vyskúšajte základnú verziu- kuracie prsia naplníme s medvedím cesnakom a posypeme troškou Parmezánu, alebo Grana Padano. 

Dobré vedieť: Medvedí cesnak  prečistí krv, močové cesty a obličky. Pomáha pri virózach a infekčných ochoreniach, zmierňuje dýchacie ťažkosti. Priaznivo pôsobí na žalúdok a tráviaci systém. Nevadí mu tepelná úprava. Lepšie je ho jesť čerstvý, sušený má tendenciu zhorknúť.